Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Zi încărcată pentru pompierii mehedințeni

Pompierii mehedințeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, la șase situații de urgență, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, dar și pentru acordarea asistenței medicale unor persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru salvarea unei persoane surprinse sub un utilaj agricol, salvarea unui animal, dar și pentru limitarea și stingerea a patru incendii, care s-au manifestat la vegetație uscată, un depozit de furaje și un stâlp electric stradal.

În cursul zilei de marți, 07 aprilie a.c., pompierii mehedințeni au acționat pentru localizarea și stingerea a două incendii, izbucnite la vegetație uscată, pe raza  localităților Boceni și Balota, ca urmare a nerespectării de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

În localitatea Boceni, pompierii din cadrul Stației Strehaia au lichidat incendiul, care a cuprins circa 10 hectare de vegetație uscată, și au reușit să împiedice extinderea flăcărilor la pădurea de foioase din apropiere.

Cel de-al doilea incendiu, manifestat pe aproximativ 10 hectare de vegetație uscată în localitatea Balota, a fost stins de pompierii din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin.

Marți seara, două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii Baia de Aramă au intervenit cu o ambulanță SMURD și o autospecială cu modul de descarcerare pentru extragerea unei persoane surprinse sub un utilaj agricol, în localitatea Mărășești. Din nefericire, la sosirea pompierilor, bărbatul, în vârstă de circa 55 de ani, nu prezenta semne vitale, fiind declarat decedat de către medicul SAJ.

De asemenea, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit, în localitatea Șimian, pentru salvarea unui câine, căzut într-un canal cu o adâncime de circa doi metri. Salvatorii au acționat cu accesoriile din dotare și au reușit scoaterea în siguranță a animalului.

În  contextul aplicării măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore,  pompierii mehedințeni au efectuat opt misiuni, șapte dintre acestea constând în decontaminarea unor ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport.

Totodată, aceștia au asigurat transportul unor persoane, care au fost preluate din județul Caraș-Severin pentru a fi plasate în carantină instituționalizată, pe raza județului Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.