Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Zilele Palatul Culturii “Teodor Costescu”. Se sărbătoresc 94 de ani de existență

 

Palatul Culturii “Teodor Costescu” sărbătorește anul acesta 94 de ani de existență, mărețul edificiu fiind inaugurat la data de 30 noiembrie 1924. Pentru a marca acest eveniment, vineri, 23 noiembrie a.c., vor avea loc mai multe activități. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, îi invită pe severineni să participe mâine la toate manifestările.

“Palatul Culturii ”Teodor Costescu” sărbătorește în aceste zile 94 de ani de existență. Pentru noi Primăria și Consiliul local municipal, dar și pentru mine ca primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, este un motiv de întemeiată mândrie, ținând cont de importanța istorică și culturală a acestui impozant edificiu național. Vom marca acest moment aniversar, în primul rând printr-o slujbă religioasă la mormântul lui Teodor Costescu și IG Bibicescu, vineri dimineața. Apoi intelectuali severineni și nu numai se vor întruni la Palatul Culturii în cadrul unui simpozion consacrat personalităților lui Teodor Costescu și IG Bibicescu. Va urma ediția a doua ediție a Galei Premiilor culturale, unde vor fi premiate cele mai reușite proiecte culturale desfășurate în parteneriat cu Palatul culturii de către instituții de cultură, asociații culturale, ong-uri sau artiști individuali. Iar seara, pe scena Teatrului, de la ora 18,00 un spectacol de excepție, cu Alina Moți Drăghia și Dorina Vasilashko, acompaniate de orchestra condusă de maestrul dirijor prof Nicolae Drăghia”, a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă.

“Îi mulțumesc domnului primar Marius Screciu pentru grija, atenția și responsabilitatea cu care privește Palatul Culturii Teodor Costescu, care în această perioadă celebrează 94 de ani de existență glorioasă, fiind una dintre instituțiile de forță cultural și istorică de nivel național. Spectacolul de la ora 18,00 care se va desfășura pe scena mare a Teatrului Nostalgii pe portativ are intrarea liberă și îi invităm pe toți cei care iubesc muzica de bună calitate să asculte pe Alina Moți Drăghia, pe Dorina Vasilashko, orchestra coordonată de maestrul dirijor Nucu Drăghia. Este un spectacol inediat, așa cum nu i-am mai văzut până acum pe cei de la Lăutarii Mehedințiului. De asemenea, pe toți cei care doresc să cunoască mai de aproape personalitatea lui Teodor Costescu, a lui I.Gh. Bibicescu îi invit la simpozionul pe care îl organizăm începând cu ora 12,00, la sala I.C. Buracu”, a spus, la rândul său, Sorin Vidan, managerul Palatului Culturii “Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.