Skip to content
Ediția de astăzi Recent

43 de misiuni efectuate de pompierii mehedințeni, în acest weekend

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mehedinți a transmis luni, 3 ianuarie, că în acest weekend, pompierii militari au efectuat 43 de misiuni. Astfel, aceștia au acționat pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor a două accidente rutiere, stingerea a două incendii, deblocarea ușii unui apartament, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 38 de persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.
Totodată, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat activități de verificare a secțiilor ATI.

„În prima zi a anului 2022, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs între două autoturisme pe DN 67A, în localitatea Jirov din comuna Corcova. În urma accidentului, au rezultat trei victime conștiente, una dintre acestea fiind blocată într-unul din autoturisme. Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii au acționat pentru descarcerarea victimei, pe care au predat-o echipajelor medicale. Paramedicii SMURD și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Motru au acordat primul-ajutor medical celor trei victime, care au suferit politraumatisme, ulterior acestea fiind transportate la spital. Pompierii mehedințeni au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la locul evenimentului, prin deconectarea bornelor de la acumulatorii autovehiculelor și sablarea carosabilului.
Duminică, 02 ianuarie, în cursul după-amiezii, două echipaje operative de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament, situat pe strada Orly din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Incendiul a fost anunțat de către o locatară a imobilului, care a observat că dintr-un dormitor, situat la etajul doi, iese fum.
La sosirea pompierilor, în interiorul apartamentului, a fost găsită o persoană decedată. Femeia avea 82 de ani, și, din spusele aparținătorilor, era imobilizată la pat.
Incendiul, care a cuprins câteva piese de mobilier și materiale textile, a fost stins în scurt timp de către pompieri.”, potrivit ISU Mehedinți

Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de o candelă lăsată aprinsă.

Pentru a preveni producerea unor astfel de tragedii, pompierii mehedințeni fac apel la cetățeni să nu lase nesupravegheate candele sau lumânări aprinse.
Acestea trebuie să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale care pot lua foc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.