Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Număr record de cazuri de rujeolă în Europa și România

În Europa s-a înregistrat un număr record de cazuri de rujeolă, în timp ce în țara noastră s-au înregistrat 59 de decese de la debutul infecției, din 2016, majoritatea bebeluși nevaccinați.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că peste 41.000 de persoane au fost infectate cu rujeolă în primele 6 luni ale acestui an, din care 37 au murit.

Anul trecut au fost semnalate 23.927 de cazuri, iar în 2016 5.273 de cazuri. Specialiștii susțin că numărul bolnavilor a crescut după ce tot mai puține persoane s-au vaccinat. OMS le-a cerut autorităților europene să ia măsuri urgente.

Vaccinarea s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție a unor boli infecțioase cu un impact negativ major asupra sănătății publice, spun specialiștii. De aceea, menținerea unei acoperiri vaccinale optimale ar trebui să fie o prioritate pentru toate sistemele de sănătate, în vederea prevenirii reapariției unor epidemii de boli transmisibile, ce au fost eliminate aproape în totalitate datorită vaccinurilor.

Vaccinarea este cea mai eficientă metodă de protejare față de aceste boli, iar imunizarea în copilărie reprezintă cel mai sigur start de drum în viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.