Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Ce proiecte pentru Mehedinți s-au votat în ședința de CJ

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, de joi, s-au votat o serie de proiecte, precum aprobarea unor documentații pentru începerea unor investiții în județ.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mehedinți de astăzi, s-au aprobat proiecte deosebit de importante pentru județul Mehedinți. A fost vorba despre patru proiecte de hotărâre prin care am aprobat documentațiile tehnico-economice pentru a începe investițiile pe patru tronsoane de drumuri județene:  DJ 606A, tronson de 4,325 km Dumbrava – Albulești; DJ 606 B, tronson 2,877 km, Greci – Colareț; DJ 562, tronson 3,288 km, Gemeni – limită jud. Dolj; DJ 671E, tronson 6,130 km, Nadanova (DJ 670) – Isverna ( INT. dc 50). Investițiile acestea vor începe pe bugetul propriu al Consiliului Județean, două dintre ele vor fi realizate exlusiv din bugetul județului, iar celelalte două, sperăm noi să fie finanțate din fonduri europene, având în vedere că vom depune cereri de finanțare în acest sens”, a anunțat președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu.

Totodată, a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care Consiliul Județean se asociază cu Baia de Aramă în vederea realizării unui complex turistic.

Am adoptat, de asemenea, un alt proiect prin care am aprobat asocierea cu UAT Baia de Aramă cu privire la realizarea Complexului Turistic din Baia de Aramă, obiectiv turistic deosebit de important pentru tot județul, nu numai pentru zona de nord a județului. S-au început demersurile pentru această investiție, în sensul că acest Complex Turistic poate fi inclus în Hotărârea de Guvern 558/2017 care a aprobat Planul Național de Turism. Ținând cont de acest fapt, am alocat 13% din totatul cheltuielilor eligibile și 27% din cheltuielile neeligibile pentru această investiție. Am venit astfel, în sprijinul orașului Baia de Aramă și începând din anul 2019 și până la momentul la care se va realiza, Consiliul Județean Mehedinți va contribui semnificativ pentru Complexul Turistic”, a mai anunțat Aladin Georgescu.

Un alt proiect vizează Spitalul Județean, deși din declarațiile președintelui CJ Mehedinți nu răspunde acuzațiilor aduse de consilierul județean PNL Stela Firu, cu privire la o altă investiție care ar trebui să fie demarată deja tot la Spitalul Județean.

S-a adoptat totodată, prin Hotărâre de Consiliu Județean, documentația de avizare a lucrărilor de investiții pentru modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean, cerere care va fi depusă în cursul săptămânii viitoare, pentru obținerea de fonduri europene în valoare de 12 milioane de lei, pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale. Nici unul dintre cele patru proiecte care vizează modernizarea tronsoanelor de drumuri județene și nici proiectul care vizează Complexul Turistic Baia de Aramă nu au fost votate de consilierii Partidului Național Liberal”, au fost precizările președintelui CJ Mehedinți.

Consilierul județean PNL Stela Firu a ridicat o problemă gravă cu privire la Spitalul Județean Mehedinți. Deși au fost alocați bani pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spital, liberalii susțin că au aflat, pe surse, că nu se face niciun pas pentru achiziționare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.