Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Incident între liberali și Drăghiea de la AEP Mehedinți – Virgil Popescu cere sancțiuni: Este inadmisibil!

Drăghiea Ani, șefa biroului Autorității Electorale Permanente din Mehedinți, este acuzată că a avut un comportament inadecvat, în timpul orelor de program, față de doi membri liberali, care se aflau acolo pentru a rezolva o serie de probleme. Liberalii Minculeasa Claudiu și Neamțu Cosmina  au fost acuzați de soția prefectului Drăghiea că ”fură documente și poartă microfoane”. În replică, președintele PNL Mehedinți a declarat pentru PSNews Mehedinți că este inadmisibil ca un funcționar public să aibă un astfel de comportament.

Secretarul general adjunct al PNL Mehedinți Neamțu Cosmina și consilier parlamentar Minculeasa Claudiu Nicolae s-au prezentat joi, 19 septembrie, la sediul AEP din Mehedinți în urma unei solicitări adresată de o angajată a autorității, în vederea realizării unor rectificări. În urmă cu câteva zile, cei de la AEP au efectuat un control la sediul PNL Mehedinți.

Când au ajuns la sediu, cei doi liberali au fost luați la rost de către Ani Drăghiea și acuzați că au venit să fure ”documente”. În urma incidentului președintele PNL Mehedinți a înaintat o plângere oficială conducerii centrale a Autorității Permanente Electorale.

În data de 19 septembrie, la solicitarea doamnei Durac Mihaela, secretarul general adjunct al PNL Mehedinți, Neamțu Cosmina și consilierul cabinetului parlamentar al domnului deputat Virgil Popescu, Minculeasa Claudiu Nicolae, membru PNL, au mers la Biroul Județean Mehedinți al AEP, în vederea rectificării unor note de relație efectuate pe durata controlului desfășurat de către Autoritatea Electorală Permanentă în filială. Fac mențiunea că domnul Minculeasa Claudiu se află în proces cu Instituția Prefectului, pe un litigiu de muncă, fapt care a determinat-o pe doamna Drăghiea Ani, șef birou AEP Mehedinți, situat în incinta Instituției Prefectului să aibă o reacție nepotrivită, acuzându-i pe cei doi de furt de documente și purtare de microfoane. În prezența doamnelor Durac Mihaela și Popescu Alina, consilieri parlamentari AEP, cei doi au făcut rectificările solicitate de instituție, în afara biroului pentru a nu da curs unui conflict inutil. Cu toate acestea, filiala Mehedinți a Partidului Național Liberal consideră total nepotrivit compartamentul unui angajat al unei instituții publice, care și-a permis în baza unor supoziții și opinii personale să trateze așa doi membri PNL, care se aflau acolo cu bună credință, pentru a clarifica toate aspectele ce țin de controlul efectuat. Pe cale de consecință, vă rog să dispuneți o analiză asupra comportamentului doamnei Ani Drăghiea și să o sancționați corespunzător. Vă mulțumesc, Virgil Popescu, președinte PNL Mehedinți

Secretarul general adjunct al PNL Mehedinți Cosmina Neamțu a declarat pentru PSNews Mehedinți că incidentul de astăzi este unul deplasat și inadecvat.

Am fost sunată să ne prezentăm la sediul AEP pentru a face o serie de rectificări. Ajunși acolo am avut parte de un tratament nepotrivit, drept urmare am depus o plângere. Am ieșit din birou pentru ca acest conflict să nu degenereze, deși aveam dreptul să rămânem acolo, pentru că era biroul unei instituții publice”, ne-a declarat Cosmina Neamțu.

Și Minculeasa Claudiu Nicolae a declarat pentru PSNews Mehedinți că a fost dat afară din birou în mod abuziv.

Doamna Drăghiea a început să țipe la noi să ieșim afară, că suntem hoți, că am venit să implementăm microfoane și să furăm dosare. Deși colegele i-au transmis să își revizuiască atitudinea, pentru că am fost chemați acolo, doamna a continuat să urle la noi. Am ieșit din birou alături de doamnele Durac Mihaela și Alina Popescu (de la AEP) și am semnat hârtiile pe hol”, ne-a declarat Minculeasa.

Deși a fost contactată telefonic, de la Ani Drăghiea nu am obținut nicio lămurire.

Mă scuzați! Sunt în timpul serviciului. Chiar am de lucru. Mă scuzați. La revedere”, a fost răspunsul la întrebarea adresată de PSNews Mehedinți cu privire la incidentul de astăzi.

Lidia Vilău, directorul AEP Vâlcea, ne-a declarat că pentru moment nu comentează incidentul, dar va oferi detalii dacă va exista un punct de vedere oficial de la conducerea AEP.

Contactat de PSNews Mehedinți președintele AEP Marian Muhuleț ne-a declarat că pentru moment nu comentează, deoarece nu a ajuns la AEP o plângere oficială.

Ce spune președintele PNL Mehedinți

Virgil Popescu a declarat pentru PSNews Mehedinți că este ”inadmisibil ce s-a întâmplat la sediul unei instituții publice”.

Este inadmisibil ce s-a întâmplat astăzi la sediul unei instituții publice, respectiv AEP Mehedinți. Nu este posibil ca reprezentanții PNL să fie dați afară din sediu și acuzați de lucruri ireale de către soția prefectului de Mehedinți – Ani Drăghiea, în condițiile în care cei doi de la PNL au fost chemați la sediul AEP de către o colegă a doamnei. Problemele personale ale familiei Drăghiea cu un membru PNL ar trebui să și le rezolve în altă parte nu să implice instituția publică AEP Mehedinți. Am făcut deja o plângere către conducerea centrală a AEP și solicităm  să se ia măsuri urgente pentru prevenirea unor astfel de manifestări nedemne ale unui funcționar public. Cum pot să mai cred eu în imparțialitatea AEP Mehedinți în condițiile în care reprezentanții principalului partid de opoziție sunt chemați la sediul AEP MH și ulterior au fost scoși afară de către soția prefectului de Mehedinți?”, ne-a declarat președintele PNL Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.