Skip to content
Administrație locală Focus Recent

EXCLUSIV: Scandalul continuă! Replici dure între managerul spitalului Orșova și președintele PNL Mehedinți

Scandalul legat de achiziția unei autoutilitare pentru spitalul de la Orșova ia amploare. După ce managerul spitalului Adrian Cican s-a plâns în presa centrală că este sabotat de unii consilieri a urmat replica liberalilor. Răspunsul nu s-a lăsat așteptat, iar Cican s-a lansat într-o serie de acuzații dure la adresa președintelui PNL Mehedinți Virgil Popescu. Liderul liberalilor a declarat pentru PSNews Mehedinți că îi recomandă managerului spitalului Orșova să fie totuși atent la cuvintele pe care le folosește că s-ar putea să suporte o serie de consecințe.

În primă fază, liderul liberalilor mehedințeni a declarat la Tele 2 Drobeta că managerul trebuie să urmeze o serie de pași pentru ca proiectul să poată fi votat.

Dânsul trebuie ca să poată să utilizeze un voucher al unei mașini vechi trebuie, în primul rând, să se asigure că o să fie acceptată instituția pe care o reprezintă, respectiv spitalul Orșova, de către Fondul de Mediu în program. Asta presupune că trebuie să demonstreze printr-un dosar la Agenția Fondului de Mediu că nu are datorii la bugetul local, nu are datorii la bugetul de stat și nu are datorii la Fondul de Mediu. Aceste documente să le trimită prin poștă la Fondul de Mediu, până la data de 29 noiembrie. După care să aștepte un răspuns dacă va fi sau nu acceptat. Îi recomand domnului director Adrian Cican să depună cât mai repede dosarul la Agenția Fondului de Mediu exact cum am spus, după care să aștepte aprobarea și îl asigur de tot sprijinul meu și al consilierilor liberali municipali să achiziționeze o autoutilitară pentru bolnavi”, a declarat Virgil Popescu.

Adrian Cican i-a răspuns…pe Facebook.

CIUMA GALBENĂ” DIN ORȘOVA ȘI MEHEDINȚI (doar o tulpină) REACȚIONEAZĂ !!! Nu mă așteptam ca trubadurul galben redistribuit Virgil Daniel Popescu (cică deputat PNL, eu nu l-am văzut la Orșova de la cocoțarea sa în Parlament) să poată pălăpăii minciuni și aberații, doamne ferește….Acest gălăgie al politicii locale îndrăznește, după ce în 2014 a semnat o hotărâre de guvern, HG 35/2014 prin care a contribuit la DEVALIZAREA buzunarelor tuturor românilor cu……..200 milioane de dolari semnând-o alături de premierul Victor Ponta, devalizare cunoscută de noi ca AFACEREA ROMPETROL CU KAZAHII, încă cercetată de DIICOT (vă atașez HG și comentariul privind aceasta), să ne spună că LIBER-ALII CONSILIERI DIN ORȘOVA o să voteze hotărârea privind achiziția unei autoutilitare în leasing la spital doar dacă noi avem formalitățile de la AFM îndeplinite, necontând siguranța pacienților, uitând că putem să achiziționăm această autoutilitară și fără acordul AFM. ÎI COMUNIC ȘI ÎI ATAȘEZ ACTELE DE PE SITE-UL AFM PRIN CARE NOI DEMONSTRĂM CĂ SUNTEM ÎNSCRIȘI, AM AVUT CLARIFICĂRI PE CARE LE-AM TRIMIS, NU AM FOST RESPINȘI, IAR VINERI 23.11.2018 SE VA PUBLICA LISTA FINALĂ CU CEI ACCEPTAȚI, ADICĂ INCLUSIV SPITALUL, EL NEFIIND RESPINS CONFORM LISTEI ATAȘATE DECI ESTE APROBAT TICHETUL. ÎI ATAȘEZ ȘI RECIPISELE DE LA FAN COURIER PRIN CARE INIȚIAL AM TRIMIS DOSARUL ȘI DUPĂ ACEEA CLARIFICĂRILE. MAI MULT DECĂT ATÂT, DUPĂ TRIMITEREA CLARIFICĂRILOR ȘI ACCEPTAREA LOR ÎN 07.11.2018, ÎN DATA DE 09.11.2018 AM TRIMIS ADRESĂ CĂTRE PRIMAR ȘI CONSILIUL LOCAL PENTRU CONVOCAREA ACESTUIA, ȘI AZI 21.11.2018 AM TRIMIS ALTĂ ADRESĂ PENTRU CONVOCAREA DIN NOU A CONSILIULUI LOCAL (vă atașez adresa). RUȘINE DOMNULE MINCINOS GALBEN, PENTRU TINE NU CONTEAZĂ CĂ ACEASTĂ AUTOUTILITARĂ TREBUIE ACHIZIȚIONATĂ PENTRU PACIENȚII SPITALULUI !!!  SUNT CURIOS CÂND VEI CERȘI TU ȘI MIROBOLANTA GALBENĂ DE LA ORȘOVA VOTURILE ORȘOVENILOR, CUM VEI JUSTIFICA ACEST GEST INCALIFICABIL DE ACUM?!”, este atacul lansat de managerul spitalului Orșova.

În urma acestui atac virulent l-am contactat pe președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu, care ne-a declarat următoarele:

Atacul domnului Adrian Cican nu îi face cinste. Să înțeleg că fără atac la persoana mea nu se putea? Regret că acesta este nivelul la care s-a ajuns. Nu am de ce să mă justific în fața lui cu privire la atacurile la persoană pe care le-a lansat, dar îi recomand să fie totuși atent la cuvintele pe care le folosește că s-ar putea să suporte o serie de consecințe. Există legi care pedepsesc calomnia și defăimarea. Pe de altă parte, mă bucur că a fost depusă documentația necesară, deși a fost respins într-o fază inițială. De aceea cred că e cazul să așteptăm până mâine răspunsul oficial al Agenției de Mediu și după aia, dacă toate documentele sunt în ordine, va avea sprijinul consilierilor liberali pentru achiziția unei autoutilitare pentru transport bolnavi, conform legii. Nu pot în schimb să nu mă întreb de ce cu toate că a știut că documentația a fost respinsă, într-o primă etapă, a insistat să obțină aprobarea Consiliului Local fără să aștepte rezultatul contestației?!? Aș vrea însă să atrag atenția că la primăria municipiului Orșova există o serie de nereguli, în ceea ce privește modul în care sunt convocate ședințele, iar domnul primar ar trebui să lase politicianismele deoparte și să lucreze pentru cetățeni. Este inadmisibil ca de 5 luni de zile să nu convoci o ședință ordinară doar pentru a nu valida un consilier PNL, de altfel noi ne-am adresat instanței pentru a obliga primarul să convoace și să valideze acest consilier. Și îi atrag atenția domnului primar că cineva va trebui să plătească indemnizația acestui consilier, așa cum s-a mai întâmplat și în trecut la Consiliul Local Orșova”, ne-a declarat Virgil Popescu.

 

1 comentariu la “EXCLUSIV: Scandalul continuă! Replici dure între managerul spitalului Orșova și președintele PNL Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.