Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Liberalii îl acuză pe președintele CJ Mehedinți că a încălcat legea

Grupul consilierilor liberalii județeni din Mehedinți anunță că va ataca în contencios administrativ mai multe proiecte de HCJ care au fost aprobate în sedința ordinară de joi, 30 de august. Liberalii susțin că au fost adoptate fără respectarea dispozițiilor legale. Totodată, aceștia mai anunță că vor sesiza și Instituția Prefectului cu privire la acest aspect.

Într-o postare pe FB, președintele PSD Aladin Georgescu, acuză grupul consilierilor PNL ca nu au votat patru proiecte de hotărâre pentru aprobarea documentațiile tehnico-economice pentru investițiile pe următoarele tronsoane de drumuri județene: DJ 606A, tronson de 4,325 km Dumbrava – Albulești; DJ 606 B, tronson 2,877 km, Greci – Colareț; DJ 562, tronson 3,288 km, Gemeni – limită jud. Dolj; DJ 671E, tronson 6,130 km, Nadanova (DJ 670) – Isverna ( Int. DC 50); precum și proiectul de asociere între CJ Mehedinți și UAT Baia de Aramă pentru construirea unui complex turistic. Domnul Aladin Georgescu, în schimb, uită să ne spună, că aceste proiecte au fost aduse cu câteva minute înaintea ședintei de CJ, acestea nefigurând pe ordinea de zi a ședinței ordinare și nefiind însoțite de raportul comisiilor de specialitate, asa cum prevede legea 215/2001, făcând parte dintr-un pachet de 7 noi proiecte ce se dorea a suplimenta ordinea de zi. PNL îi recomandă domnului Aladin Georgescu să citească legea 215/2001, art 44, alin 1, coroborat cu art. 98 care nu permite dezbaterea proiectelor de hotărâri neînsoțite de rapoartele comisiilor de specialitate în ședințele ordinare. Mai mult, datorită importanței lor pentru județul Mehedinți, PNL, de bună credință, a propus ca aceste proiecte să fie dezbătute și aprobate într-o ședință de îndată, ce urma să fie convocată ad hoc după finalizarea ședinței ordinare, având în vedere excepțiile din art 44, alin 2, excepții ce permit dezbaterea acestora, fără rapoarte, în ședința de îndată. Am fost refuzați. PNL a votat totuși 2 proiecte din totalul de 7 ce au suplimentat ordinea de zi a CJ Mehedinți, proiecte cu privire la Spitalul Județean și la validarea unui consilier PSD, întrucât acestea erau însoțite de rapoartele comisiilor de specialitate”, anunță liberalii.

Drept urmare, grupul consilierilor județeni PNL anunță că vor ataca în contencios administrativ aceste proiecte de HCJ.

Anunțăm public pe această cale că vom ataca în contencios administrativ aceste proiecte de HCJ aprobate fără respectarea dispozițiilor legale și vom sesiza Instituția prefectului cu privire la acest aspect. PNL nu va tolera nerespectarea legii în adoptarea unor proiecte de amploare în dezvoltarea județului Mehedinți întrucât nu ne dorim ca după un anumit timp, aceste proiecte să fie blocate în derulare, tocmai datorită acestui aspect de nelegalitate. Solicităm secretarului județului Mehedinți să nu avizeze legalitatea acestor 5 proiecte și să îl sfătuiască pe președintele CJ Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, să convoace o ședință de îndată a CJ Mehedinți, în care să se dezbată cele 5 proiecte în condițiile legii”, mai transmit liberalii.

Președintele CJ Mehedinți anunța joi, după ședința de CJ, că ”nici unul dintre cele patru proiecte care vizează modernizarea tronsoanelor de drumuri județene și nici proiectul care vizează Complexul Turistic Baia de Aramă nu au fost votate de consilierii Partidului Național Liberal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.