Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Președintele CJ Mehedinți speră că va obține banii europeni pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu anunță că proiectul depus pentru obținerea banilor necesari modernizării Spitalului Județean de Urgență a fost admis, în primă fază.

Sunt în măsură să vă transmit că un proiect căruia eu i-am acordat o importanță deosebită și anume proiectul ”Modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin” a fost admis după prima etapă de evaluare, aceea de verificare administrativă și a eligibilității. Este o etapă deosebit de importantă pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Regional iar acest lucru ne dă încredere că proiectul va trece de toate verificările”, a anunțat Aladin Georgescu.

Prin documentația depusă se dorește obținerea sumei de peste 77 milioane lei.

Îmi doresc să începem implementarea lui cât mai curând, astfel încât să asigurăm condițiile necesare pentru creșterea calității actului medical și confortul pacienților în Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin. Proiectul are o valoare de peste 77 milioane lei, sumă care va finanța cea mai amplă reabilitare a clădirii Spitalului Județean, de la construire și până în prezent. Pe lângă recompartimentarea și anveloparea clădirii, se vor reface terasele și trotuarele perimetrale și se vor achiziționa echipamente din clasa de eficiență energetică ridicată, echipamente de producere de energie regenerabilă de tipul panourilor fotovoltaice. Totodată, se vor reface rețelele termică, sanitară și electrică”, a mai declarat Aladin Georgescu.

Consiliul Județean Mehedinți anunța că a depus joi, 1 noiembrie, o cerere pentru a obține fonduri europene în vederea modernizării și eficientizări energetice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Ca și atunci și acum rămâne însă un semn de întrebare în ceea ce privește încălzirea spitalului, având în vedere că în vară s-au alocat 700.000 pentru achiziționarea unei centrale termice… A venit luna decembrie și centrala nu a fost cumpărată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.