Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Aladin Georgescu s-a îndurat de Screciu – A alocat bani ca să asigure căldura severinenilor pentru …. 4 zile!

În ședința Consiliului Județean Mehedinți de miercuri, 30 octombrie, s-a aprobat hotărârea prin care, în urma unei rectificări bugetare a bugetului CJ Mehedinți, se va aloca suma de 1,5 milioane de lei primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin ca să îi aloce încălzirii orașului. Decizia a fost luată după ce săptămâna trecută liberalii au convocat ședință pentru a aproba un proiect de alocare a sumei de 1 milion de lei pentru încălzirea severinenilor. Au venit singuri la ședință. A doua zi a fost o nouă ședință, care s-a lăsat cu scandal și cuvinte grele între Aladin Georgescu și consilierii județeni liberali.

Prin hotărârea adoptată astăzi, suma îi va ajunge primarului Screciu să cumpere păcură…pentru a asigura căldura în municipiu pentru….4 zile. Da, căldura e scumpă. Noroc că ține vremea de afară cu politicienii, că altfel severinenii ar tremura de frig, în propriile case. Totodată, președintele CJ Mehedinți nu a renunțat la mașina de tuns copaci, așa cum sugeraseră consilierii liberali și a luat bani pentru căldură…din altă parte.

Rămâne de văzut de unde va face rost de restul de bani primarul Screciu…că iarna, teoretic, e lungă, iar păcura se dovedește clar că nu e ieftină. Slabe șanse să primească bani din bugetul de rezervă al Guvernului, deci cel mai probabil va împrumuta banii din trezoria statului.

În cadrul ședinței ordinare a lunii octombrie care a avut loc astăzi, am propus spre aprobare o rectificare a bugetului propriu al Consiliului Județean Mehedinți. Trebuie spus că am realizat acest proiect de hotărâre, având în vedere, atât necesitățile Primăriei Drobeta Turnu Severin legate de asigurarea agentului termic în oraș, investițiile, cât și cheltuielile legate de personal, în cazul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Mehedinți. Astfel, în urma votului consilierilor județeni s-a alocat suma de 1,5 milioane lei către Primăria Drobeta Turnu Severin, bani care vor fi folosiți pentru cumpărarea de combustibil necesar încălzirii în sistem centralizat iarna aceasta. Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de iluminat arhitectural al chipului lui Decebal de pe Clisura Dunării, din bugetul Consiliului Județean, s-a alocat suma de 250 000 lei, obiectivul fiind unul extrem de important pentru turismul din județul Mehedinți. La capitolul cheltuieli de personal, din bugetul Consiliului Județean, pentru plata salariilor angajaților din instituțiile subordonate, am alocat 900 000 lei către Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, 160 000 lei, către Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor, 288 000 lei, către Muzeul Regiunii Porților de Fier, 240 000 lei, către Centrul Cultural Nichita Stănescu, 230 000 lei, către Biblioteca Județeană ”I.G. Bibicescu” și 140 000 lei, către Direcția Administrarea Geoparcului ”Platoul Mehedinți”. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul exprimat astăzi”, a anunțat președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu.

Consiliul Local al primăriei Drobeta Turnu Severin a adoptat luni, 22 octombrie, proiectul de hotărâre prin care se vor împrumuta cu suma de 35.000.000 lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece 2018 – 2019.

Se aprobă contractarea de la Ministerul Finanțelor Publice a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 35.000.000 lei , cu o maturitate de maximum 10 ani. (…) Din bugetul local al municipiului Drobeta Turnu Severin se asigură integral plata serviciului anul al datoriei publice locale aferente împrumutului prevăzut la art.1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.