Skip to content
Focus Recent

Ilie Balaci, cetățean de onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunță că fostul fotbalist Ilie Balaci a fost declarat cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin.

Le mulțumesc tuturor consilierilor locali care au aprobat în unanimitate inițiativa mea de conferire a titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin domnului Ilie Balaci! Este un semn de recunoștință pentru cel care, în sezonul 1989-1990, în calitate de antrenor-jucător la FC Drobeta, a reușit performanțele cele mai mari pentru fotbalul severinean din ultimii 50 de ani”, a declarat viceprimarul liberal.

Ilie Balaci a făcut primii paşi în antrenorat la AS Drobeta, în sezonul 1989-1991, unde a avut calitate de antrenor-jucător. În perioada cât a fost antrenor la finele sezonului, AS Drobeta a încheiat campionatul pe locul secund, la doar 4 puncte sub Rapid Bucureşti, care a revenit astfel în primul eşalon.

Anul 1990 a fost cel mai bun din ultimii 45 de ani pentru fotbalul din Mehedinţi. Echipa lui Ilie Balaci a avut, în acel sezon de Divizia B, cea mai mare medie de spectatori la meciurile de pe teren propriu: aproximativ 20.000! La jocul cu Rapid, câştigat cu 2-1, au fost 27.000 de spectatori.

Ilie Balaci a murit la vârsta de 62 de ani. A încetat din viață după ce a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.