Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Liderul consilierilor liberali județeni Stela Firu: Ne bucurăm că au fost alocați bani pentru încălzirea severinenilor

Liderul consilierilor județeni PNL Stela Firu a declarat pentru PSNews.mh că se bucură că la propunerea liberalilor a fost alocată suma de 1,5 milioane de lei pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin. Totodată, consiliera liberală a anunțat că vor monitoriza situația și în luna decembrie vor pregăti un nou proiect de hotărâre de rectificare a bugetului pentru a mai aloca o nouă tranșă de bani, pentru încălzirea severinenilor.

În ședința ordinară de astăzi (miercuri – 30 octombrie n.red.) consilierii liberali au votat pentru aprobarea proiectului de hotărâre de rectificare a bugetului CJ Mehedinți prin care se va aloca suma de 1,5 milioane de lei pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin. Ne-am bucurat că președintele CJ Mehedinți a ținut cont de acest lucru, dar să nu uităm că inițial proiectul a fost al consilierilor județeni liberali. Vom pregăti un nou proiect de hotărâre de rectificare a bugetului, în luna decembrie, pentru a identifica acele capitole bugetare unde nu au fost cheltuiți banii, pentru a-i redirecționa către încălzirea severinenilor. Vom urmări și ce se va întâmpla cu suma de 700.000 de lei, care a fost aprobată pentru achiziționarea unei centrale pentru spitalul județean. Lucru care nu s-a întâmplat nici până acum. Dacă nu se va finaliza procedura vom propune ca banii să meargă la încălzirea orașului. Trebuie să ajutăm neapărat primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Astăzi la ședință a participat și domnul primar Marius Screciu , care ne-a explicat care este situația financiară a primăriei și de ce au nevoie de ajutor financiar pentru încălzire”, ne-a declarat Stela Firu.

În ședința Consiliului Județean Mehedinți de miercuri, 30 octombrie, s-a aprobat hotărârea prin care, în urma unei rectificări bugetare a bugetului CJ Mehedinți, se va aloca suma de 1,5 milioane de lei primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin ca să îi aloce încălzirii orașului. Decizia a fost luată după ce săptămâna trecută liberalii au convocat ședință pentru a aproba un proiect de alocare a sumei de 1 milion de lei pentru încălzirea severinenilor. Au venit singuri la ședință. A doua zi a fost o nouă ședință, care s-a lăsat cu scandal și cuvinte grele între Aladin Georgescu și consilierii județeni liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.