Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Liderul Consilierilor Județeni Liberali Stela Firu: După îndelungile noastre solicitări președintele CJ a găsit în sfârșit bani pentru centrala termică a Spitalului Județean Mehedinți

Consilierul județean PNL Stela Firu anunță că președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu a găsit banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spitalul județean.

Timp de aproape doi ani de zile eu și colegii mei i-am solicitat președintelui Consiliului Județean Mehedinți să aloce banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru Spitalul Județean. Vorbim de una dintre cele mai importante unități spitalicești din județul nostru, unde condițiile termice nu sunt adecvate. De fiecare dată, președintele Consiliului Județean ne spunea că nu este nevoie, pentru că a depus documentația pentru a obține bani europeni. Se pare că nu i-au ieșit aceste socoteli, însă este important că a dat curs solicitărilor noastre nenumărate și a găsit banii necesari, din bugetul Consiliului Județean. La următoarea ședință se va vota proiectul de hotărâre prin care Spitalul Județean Mehedinți va urma să aibă în sfârșit centrală termică. Era mai mult decât necesar să rezolvăm această problemă. Într-o țară europeană nu era normal ca pacienții să fie încălziți cu radiatoare. Grupul consilierilor liberali va vota acest proiect de hotărâre prin care se vor aloca 700.000 de lei pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spitalul Județean”, a declarat Stela Firu.

Mai mult, aceasta se arată îngrijorată de faptul că proiectul depus de Consiliul Județean Mehedinți la ADR Sud Vest Oltenia cu privire la reabilitarea termică a Spitalului Județean a fost respins și acest lucru înseamnă, inclusiv, pierderea finanțării și pentru alte lucrări de reablitare a spitalului.

Și președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu anunța în urmă cu două săptămîni că liberalii din CJ vor vota orice proiect de hotărâre prin care banii alocați prin bugetul CJ pentru cursuri de perfecționare, la mare, vor fi transferați către proiecte pentru județul Mehedinți, menționând în mod special spitalul Județean.

Consilierii județeni liberali vor vota orice proiect de hotarare de CJ care va transfera această sumă pentru proiecte necesare în județ. De exemplu, un proiect pentru achiziționarea centralei termice de încălzire pe gaz pentru spitalul județean. Nu pot accepta explicația celor de la CJ că au depus un proiect pe fonduri europene și așteaptă să fie aprobat. Un alt exemplu de proiect unde ar putea să fie transferați acești bani este cel care ar prevede modernizarea drumului de la Dumbrava către satul Albulești. Primarul comunei, care este de la ALDE, este mințit de vicepreședintele CJ Mehedinți, iar starea acestui drum este dezastruoasă. Chiar dacă este vorba de un primar ALDE consilierii județeni liberali ar vota un astfel de proiect de hotărâre”, a mai explicat președintele PNL Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.