Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Consilierii județeni liberali au convocat ședință pentru a da bani de încălzire primăriei Drobeta Turnu Severin

Consilierii județeni liberali au convocat o ședință de îndată pentru a solicita colegilor din CJ Mehedinți să aprobe o hotărâre cu privire la alocarea de bani către primăria municipiului Drobeta Turnu Severin pentru a asigura încălzirea.

Consilierii județeni Stela Firu și Dumitru Mărculescu au făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă pe care au susținut-o luni, 22 octombrie, la sediul PNL Mehedinți.

Am convocat o ședință de îndată pentru marți, 23 octombrie, de la ora 10.30, pentru a supune la vot proiectul de hotărâre prin care solicităm o rectificare proprie a bugetului CJ Mehedinți de 1 milion de lei. Suma să fie transferată către primăria Drobeta Turnu Severin. Propunem ca banii să fie luați de la achiziția acelei mașini pentru coafat copaci. Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin are nevoie urgentă de bani ”, a declarat consilierul județean Stela Firu.

Consilierii județeni liberali îl acuză pe președintele CJ că nu a realizat caietul de sarcini pentru achiziția centralei termice, pe gaz, pentru Spitalul Județean Mehedinți, deși proiectul a fost votat încă din vară.

Dumitru Mărculescu a precizat că primăria Drobeta Turnu Severin, în ședință de Consiliul Local, a aprobat hotărârea de a împrumuta 35 milioane de lei pentru încălzirea severinenilor, de aceea este și de datoria Consiliului Județean să ajute cu o sumă de bani.

În expunerea de motive se arată următoarele:

Considerăm că este și în responsabilitatea Consiliului Județean asigurarea agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin, conștienți fiind de faptul că în acest moment Consiliul Local este neputincios în rezolvarea de unul singur a acestei nevoi sociale vitale, aflîndu-ne în pragul iernii. Se propune rectificarea bugetului județului, aprobat prin HCJ 143/2018, în ședința ordinară din luna septembrie anul curent, cu suma de 976 mii lei , prin mutarea sumelor din anexa 2, pozițiile 11 „Utilaj multifuncțional” capitolul bugetar 6- 976,000 mii lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.