Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Viitorul sună bine: Drobeta Turnu Severin va avea strategie energetică! Până atunci primăria nu prea are bani de căldură

Primarul Marius Screciu și consilierii locali discută despre strategia energetică a municipiului Drobeta Turnu Severin, în speranța că nu vor mai ajunge în situații la limită, cum este cea prezentă când nu prea există bani pentru achiziționarea păcurei necesară încălzirii severinenilor. În cursul zilei de marți, 30 octombrie, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru căldura municipiului Drobeta Turnu Severin.

Între timp edilul așteaptă un răspuns de la Guvern, în speranța că va primi bani din fondul de rezervă al Guvernului, în timp ce în paralel documentația de împrumut de la Trezorie își desfășoară traseul.

Pe de altă parte, consilierii locali și Marius Screciu au discutat despre viitoarea strategie energetică a municipiului. Sunt luate în calcul trei variante: susținerea metodei de încălzire fără cogenerare, centrale termice în cogenerare și a treia varianta ar însemna o semi descentralizare, adică în toate punctele termice să fie o centrală termică pe gaze. Asta înseamnă că vor fi aproximativ 55 de centrale pe gaz în municipiu.

Rămâne de văzut pe ce variantă se va merge, care sunt costurile și perioada de timp de implementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.