Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Focus Recent

Viceprimarul Daniel Cîrjan, mesaj dur către firma Mehedinți Gaz: Dacă nu au bani de investiții, să lase pe alții care pot extinde rețeaua de gaz

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin a anunțat că firma Mehedinți Gaz va fi convocată în fața Consiliului Local pentru a prezenta planul de investiții pentru perioada următoare. Daniel Cîrjan susține că autoritățile au făcut tot ce trebuia pentru a facilita lucrările pentru extinderea rețelei de gaz, drept urmare cei de la Mehedinți Gaz trebuie să urgenteze lucrările.

În ședința de Consiliu Local s-a aprobat proiectul pe care l-am inițiat cu privire la eliberarea autorizațiilor de construcție în maxim 10 zile de la depunerea documentațiilor în cazul extinderii rețelei de gaz. Am solicitat convocarea firmei Mehedinți Gaz în fața Consiliului Local pentru a prezenta planul de investiții pe perioada următoare. Lucrurile sunt clare: nu au bani de investiții, să lase pe alții care pot extinde rețeaua de gaz. Bătaia de joc la adresa severinenilor trebuie să înceteze!”, a declarat viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin.

Viceprimarul Daniel Cîrjan anunța, în data de 8 iunie, că grupul consilierilor locali liberali va depune un proiect de hotărâre prin care să fie scurtat termenul de acordare a autorizațiilor de construcție în vederea extinderii rețelei de gaz în Drobeta – Turnu Severin.

Pentru a veni în ajutorul mehedințelor împreună cu consilierii locali ai PNL vom depune luni, 11 iunie, un proiect de hotărâre de CL prin care vom stipula ca termenul de acordare a autorizație a lucrărilor de construcție, pentru extinderea rețelei de gaz, să fie de maxim 10 zile de la depunerea documentațiilor, nu de 30 de zile cum este în prezent”, a declarat viceprimarul într-o conferință de presă.

Ulterior, și Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, s-a declarat indignat de modul în care Mehedinți Gaz înțelege să răspundă solicitărilor venite din partea administrației publice locale privind extinderea rețelei de gaz. La această oră, doar 20% din populația orașului este racordată la gaze, în condițiile în care sute de cereri de branșare au fost depuse de către severineni.

”În momentul acesta rețeaua de gaz are aproximativ 50 de kilometri, și ar mai fi nevoie de încă 120 km de rețea. Având în vedere că un metru de rețea cu aducerea terenului la starea inițială ar costa aproximativ 50 euro metrul, ar însemna că 100 de km ne-ar costa în jur de 5 milioane euro, sumă care nu este una mică, dar nu este nici o sumă care să ne sperie. Cu sprijin guvernamental în contextul în care am înțeles că se face un PNDL special pentru gaze, am putea prelua noi această problemă”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Pentru ca severinenii să aibă rețea de gaz și deputatul Virgil Popescu, vicepreședinte al PNL, a anunțat că acum două săptămâni s-a votat un proiect de lege prin care administrațiile locale vor putea să dea drumul la concesiunile legate de extinderea rețelei de distribuție a gazelor. Asta ca urmare a amendamentului adus de vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Virgil Popescu, împreună cu doi colegi liberali din comisie, care prevede ca distribuția de gaze naturale către populație să devină serviciu de utilitate publică în sarcina unităților administrativ-teritoriale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.