Skip to content
Administrație locală Recent

Spitalul Județean va avea centrală pe gaz

Spitalul Județean din Mehedinți va avea o centrală pe gaz, după ce în ședința ordinară de Consiliu Județean a fost aprobată alocarea sumei de 700.000 lei. Decizia a fost luată în urma insistențelor consilierilor județeni liberali, care au solicitat, timp de aproape 2 ani de zile, conducerii CJ să rezolve această problemă urgentă a spitalului Județean.

În ședința ordinară de Consiliu Județean de astăzi, am aprobat alocarea sumei de 700 000 lei, în vederea achiziționării unei centrale pe gaz, pentru Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin. Suma a venit în urma rectificării bugetului Consiliului Județean Mehedinți. Investiția asigură alimentarea cu căldură pe timp de iarnă a corpului cu 700 de paturi, cea mai importantă unitate spitalicească din județ,
Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul dat”, a anunțat președintele CJ Mehedinți pe pagina de Facebook.

Aladin Georgescu a mai spus că au depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene prin care doresc să facă și lucrări de reabilitare termică la clădirea spitalului.

Spitalul Județean a fost și este în atenția Consiliului Județean întrucât pacienții internați aici au nevoie de condiții optime pentru tratament. În acest sens, avem în pregătire/depuse pentru obținerea finanțării din fonduri europene, trei proiecte care vizează, pe de o parte reabilitarea și creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, precum și modernizarea și extinderea ambulatoriului de specialitate. La întocmirea acestor proiecte am avut în vedere recompartimentarea Spitalului, astfel încât să ne încadrăm în normele Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor, confom cărora, până în 2020, trebuie să asigurăm șapte metri pătrați pentru fiecare pacient internat”, a mai precizat președintele CJ Mehedinți.

Consilierul județean PNL Stela Firu anunța în cursul săptămânii trecute că președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu a găsit banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spitalul județean.

Timp de aproape doi ani de zile eu și colegii mei i-am solicitat președintelui Consiliului Județean Mehedinți să aloce banii necesari pentru achiziționarea unei centrale termice pentru Spitalul Județean. Vorbim de una dintre cele mai importante unități spitalicești din județul nostru, unde condițiile termice nu sunt adecvate. De fiecare dată, președintele Consiliului Județean ne spunea că nu este nevoie, pentru că a depus documentația pentru a obține bani europeni. Se pare că nu i-au ieșit aceste socoteli, însă este important că a dat curs solicitărilor noastre nenumărate și a găsit banii necesari, din bugetul Consiliului Județean. La următoarea ședință se va vota proiectul de hotărâre prin care Spitalul Județean Mehedinți va urma să aibă în sfârșit centrală termică. Era mai mult decât necesar să rezolvăm această problemă. Într-o țară europeană nu era normal ca pacienții să fie încălziți cu radiatoare. Grupul consilierilor liberali va vota acest proiect de hotărâre prin care se vor aloca 700.000 de lei pentru achiziționarea unei centrale termice pentru spitalul Județean”, a declarat Stela Firu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.