Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Aladin Georgescu promite totuși că ”Piciorul Podul lui Traian” va fi gata anul viitor

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a declarat pentru PSNews.mh că a organizat ședința la mare în urma consultării cu colegii pentru că era nevoie să fie aprobate două hotărâri urgente, pentru că altfel județul ar fi pierdut bani. Cât despre amânarea reabilitării obiectivului ”Piciorul Podul lui Traian” președintele CJ speră că acesta va fi finalizat până la finele anului 2019, ”dacă se va lucra cu o firmă serioasă”.

Împreună cu colegii din Consiliul Județean ne aflăm la mare, la cursuri de perfecționare, într-un hotel de 3 stele, nu 5 stele așa cum s-a mai scris… și a trebui să organizăm ședința pentru că am avut de aprobat de urgență două proiecte de hotărâre. Un proiect pentru a răspunde la o cerere de finanțare prin care primim 82.000 de euro într-un proiect cu reciclare de deșeuri. Plus un act adițional cu privire la proiectul de reabilitare al Complexului Regiunii Porțile de Fier obiectivul ”Piciorul Podul lui Traian”. Cei de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia așteptau hotărârea, pentru că altfel riscăm să fim nevoiți să dăm înapoi 8 milioane de euro. Termenul de finalizare este finalul acestui an, însă din cauza problemelor care au apărut nu reușim să finalizăm obiectivul ”Piciorul Podul lui Traian”, ceea ce punea în pericol întregul proiect. Așa că m-am consultat cu colegii și am convocat ședința aici la mare. Singurii bani cheltuiți au fost cei pentru drumul Drobeta Turnu Severin – Mamaia al secretarului județului, care a venit cu actele”, ne-a declarat președintele CJ Mehedinți.

Întrebat dacă ședința nu se putea organiza în ziua de vineri, Aladin Georgescu ne-a precizat că vineri erau colegii în concediu și știind că majoritatea vor fi la cursurile de la mare a decis să facă ședința în cursul zilei de marți, 7 august. În ceea ce privește soarta reabilitării obiectivului ”Piciorul Podul lui Traian” Aladin Georgescu ne-a declarat că nu va fi abandonat.

Se va realiza un nou proiect de către Institutul Național al Patrimoniului în vederea reabilitării. Banii pentru asta există deja în bugetul CJ Mehedinți. Sper că la anul pe vremea asta să fie finalizat, dar trebuie să lucrăm cu o firmă serioasă și se pare că în acest domeniu e mai greu”, ne-a mai declarat președintele CJ Mehedinți.

Ceea ce nu se știe în acest moment, nici măcar Aladin Georgescu nu ne poate da un răspuns…cine va recupera banii care s-au irosit deja cu acest proiect, care este demarat din 2009. Cum ar fi de exemplu….banii care s-au achitat deja pentru studiul de fezabilitate al obiectivul ”Piciorul Podul lui Traian”.

Citește și CJ Mehedinți se ”dezice” de ”Piciorul Podului lui Traian” – Aladin Georgescu a făcut ședință de CJ la mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.