Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Aladin Georgescu promite sistem modern de încălzire pentru Spitalul Județean

Președintele CJ Mehedinți anunță, cu mare emfază, că vor depune două cereri de finanțare pentru reabilitatea/modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin și reabilitarea/modernizarea pentru creșterea eficienței energetice a Pavilionului Dermato-Venerice.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook, după ce în ședința de la CJ s-a dat în stambă în fața consilierilor, în mod special după ce consilierii județeni au încercat să introducă un proiect de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului județului, ca aproximativ 1 milion de lei să fie alocați pentru încălzirea severinenilor.

În urma ședinței de îndată a Consiliului Județean, de astăzi, în care am aprobat documente importante, vom depune pe Programul Operațional Regional, două cereri de finanțare pentru obiective de investiții în domeniul sănătății și anume: “Reabilitatea/modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin”, în valoare de 21 milioane de euro și respectiv “Reabilitare/modernizare pentru creșterea eficienței energetice a Pavilionului Dermato-Venerice”, în valoare de 540 000 euro.
Pe de altă parte, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului va depune cereri de finanțare pentru obiectivul de investiții “Reabilitare Centru pentru persoane adulte cu handicap Pătulele”, dar și pentru reabilitarea Complexului pentru servicii sociale pentru copilul preșcolar din Drobeta Turnu Severin”, a anunțat președintele CJ Mehedinți.

Tot în ședința de îndată a Consiliului Județean Mehedinți de miercuri, 24 octombrie, au fost aprobate și alte proiecte.

Am aprobat ultimele documente pentru cele cinci cereri de finanțare cu fonduri europene a unor obiective de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, dar care nu au fost finalizate, astfel încât, sper ca la sfârșitul săptămânii viitoare să semnăm și contractele. Este vorba despre proiecte în valoare de 121 milioane lei. Trebuie spus că avem trei mari beneficii în urma semnării acestor contracte: În primul rând, avem trei proiecte ale Consiliului Județean finanțate inițial prin PNDL II, pe care le transferăm pe fonduri europene și facem astfel, o economie la bugetul alocat județului Mehedinți de Ministerul Dezvoltării Regionale, în valoare de 78 milioane lei. De acești bani urmează să beneficieze orașele și comunele din județ care au proiecte pe lista de rezervă a Ministerului Dezvoltării Regionale pentru PNDL II. Pe de altă parte, recuperăm din fonduri europene, 15 milioane de lei pe care noi i-am cheltuit începând cu anul 2014, pe investiții făcute pentru asfaltarea drumurilor județene. Nu în ultimul rând, avem cinci tronsoane de drumuri județene (peste 20 kilometri), care urmau să fie modernizate cu fonduri proprii ale Consiliului Județean, dar pe care le vom asfalta cu fonduri europene: 1. DJ 562 lim. Jud. Dolj,-Gemeni;
2. DJ 565 Crivina-Vrancea; 3. DJ 607B: Marga- Cireşu; 4. DJ 606B: Ștefan Odobleja – Bistriţa; 5. DJ 671E: Isverna-Nadanova”, a mai anunțat președintele CJ Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.