Skip to content
Ediția de astăzi Recent Social

Parlamentul European a votat alocarea a 50 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană

Partidul Național Liberal anunță că la solicitarea lui Siegfried Mureșan, Parlamentul European a votat alocarea a 50 de milioane de euro pentru fermierii afectați de pesta porcină africană și a respins tăierile votate de Guvernul Dăncilă. Totodată, Parlamentul European a respins tăierea a 8,5 milioane de euro pentru combaterea bolilor la plante și animale, votată de Guvernul Dăncilă în luna septembrie.

Am obținut astăzi votul colegilor mei din Parlamentul European pentru a aloca 50 de milioane de euro din Bugetul UE 2019 către fermierii afectați de pesta porcină africană. România este țara UE cea mai afectată de această epidemie: peste 80% din focarele de pestă din Europa se află pe teritoriul țării noastre, iar epidemia a produs pagube de zeci de milioane de euro pentru buzunarele crescătorilor de animale. Am solicitat această alocare și cu gândul că o mare parte din bani vor ajunge la fermierii români care și-au văzut agoniseala de-o viață distrusă în doar câteva luni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan imediat după vot.

Banii vor ajunge la fermierii români care au fost afectați de pesta porcină.

Mai avem un singur pas până când acești bani vor ajunge în Bugetul UE și, de acolo, la fermierii afectați. Parlamentul European și Consiliul de Miniștri al Uniunii Europene au 21 de zile pentru a negocia și a adopta forma finală a bugetului. În timp ce Parlamentul European, ca urmare a solicitării mele, a votat 50 de milioane de euro pentru a combate pesta porcină africană, guvernele statelor membre, inclusiv Guvernul Dăncilă, au votat în Consiliul de Miniștri alocarea a zero euro pentru fermierii afectați de pestă. Totodată, Parlamentul European a respins astăzi votul Guvernului Dăncilă și al Consiliului de Miniștri privind tăierea a 8,5 milioane de euro din Fondul pentru măsuri de urgență privind sănătatea animalelor și plantelor. Cer Guvernului României să nu mai repete această greșeală și să susțină în negocierile finale propunerea mea votată de Parlament prin care alocăm 50 de milioane de euro și respingem tăierile”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.