Skip to content
Ediția de astăzi Recent

PNL a depus moțiune simplă: După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea

Grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor a depus în plenul Camerei, moţiunea simplă pe agricultură, intitulată ”După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”. Votul urmează să fie dat miercuri, 26 septembrie.

Așa-zisele acțiuni întreprinse de ministrul Petre Daea, de la apariția primului focar de pestă porcină africană în România (iulie 2017) și până în prezent, au demonstrat că acesta nu dispune de calitățile, cunoștințele, devotamentul și responsabilitatea necesare unui ministru în funcție. Actuala moțiune simplă vine să sancționeze gravele derapaje din domeniul securității alimentare și a combaterii epizotiilor, atribut al ministrului conform Hotărârii de Guvern nr. 830/2016. Din momentul în care a apărut primul focar de pestă porcină africană în România, am auzit de la actualul ministru al agriculturii doar scuze și motivații despre cum nu poate sau de ce nu poate să acționeze, pasând întreaga responsabilitate fie Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, fie medicilor veterinari, fie Comitetului național pentru situații speciale de urgență, fie centrelor locale de combatere a bolilor, fie prefecților din județele respective”, se arată în textul moțiunii.

Liberalii îl întreabă pe ministrul Agriculturii de ce nu s-au procurat încă din anul 2017 mijloace de incinerare, utilaje de dezinsecție, dezinfecție si decontaminare, și nu s-au stabilit locuri de îngropare predeterminate pentru eliminarea alternativă a cadavrelor care nu pot fi incinerate (pct. 4, anexa IV, Directiva 92/119/CEE), pentru a preveni contaminarea post-epidemică, contaminarea pânzei freatice și dezgroparea cadavrelor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.