Skip to content
Focus Recent

Senatorii au decis: Închisoare la domiciliu pentru fapte fără violență

Majoritatea senatorilor a votate pentru adoptarea unor modificări la Legea privind măsurile privative de libertate prin care aprobă posibilitatea ca pedepsele de până la 18 luni de închisoare, pentru fapte fără violență, să fie executate la domiciliu automat. Totodată, detenția la domiciliu va fi aplicată și și pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate și celor care au minori în întreținere.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat și de plenul Camerei Deputaților și va fi promulgat de șeful statului cei care vor beneficia de aceste modificări, vor face închisoare de acasă, cu brățara electronică sau fără, în funcție de comportamentul pe care îl are. În plus, s-a oferit posibilitatea ca persoanele care execută la domiciliu pedeapsa să poată beneficia de liberare condiționată.

Decizia senatorilor vine după ce judecătorii CCR s-au mai pronunțat o dată, pe o sesizare a președintelui Klaus Iohannis, și a decis că legea este neconstituțională în ansamblul său. Pentru această decizie nu există încă motivarea.

Nu vor beneficia de aceste prevederi persoanele care au săvârșit următoarele infracțiuni: contra siguranței statului, omor, vătămare corporală gravă, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, lipsire de libertate, violare de domiciliu, viol, act sexual cu un minor, agresiune sexuală, corupție sexuală, incest, tâlhărie, tortură, represiune nedreaptă, evadare, înlesnirea evadării, nerespectarea regimului materialelor nucleare, falsificarea de monede, falsificare de valori străine, trafic de persoane, trafic de minor, sclavie, pornografie infantila, divulgarea informațiilor secrete de stat etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.