Skip to content
Focus Recent

Virgil Popescu: Am avizat favorabil instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor

Deputatul PNL Virgil Popescu anunță că propunerea legislativă inițiată de mai mulți colegi liberali pentru instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor a primit aviz favorabil la Comisia de Industrii și Servicii. Dacă proiectul va trece cu vot pozitiv și de plenul Camerei Deputaților ziua de 11 martie va fi declarată Ziua Națională a Meseriilor.

Astăzi la Comisia de Industrii și Servicii am avizat favorabil propunerea legislativă inițiată de mai mulți colegi liberali pentru instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor. Potrivit, propunerii legislative ziua de 11 martie ar urma să fie proclamată Ziua Națională a Meseriilor și va fi celebrată ca zi de sărbătoare națională, lucrătoare. De ce a fost aleasă ziua de 11 martie? Pentru că în această zi a anului 1864 a fost votată și, ulterior, pe 25 noiembrie a fost promulgată de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza ”Legea asupra instrucțiunii a Principatelor Unite Române”, care statua pentru prima dată învățământul profesional. Ciclul secundar includea „liceele, gimnaziale, seminariale, școalele reale, de bele-arte, profesionale și școalele secundare de fete”, scrie președintele PNL Mehedinți pe pagina de socializare.

Liderul liberal precizează că PNL valorizează învățământul profesional și tehnic (IPT).

Partidul Național Liberal valorizează învățământul profesional și tehnic (IPT) considerând că acesta ar putea fi o resursă permanentă pentru dezvoltarea economică și socială a țării”, a mai declarat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.