Skip to content
Focus Recent

Președintele PNL Mehedinți: Revolta din sânul coaliției de guvernare demonstrează fără drept de apel că varianta legii offshore nu este una bună pentru România

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a declarat marți, 17 iulie, că revolta din sânul coaliției de guvernare demonstrează fără drept de apel că varianta legii offshore nu este una bună pentru România.

PNL a avut dreptate când a spus că legea offshore, în varianta adoptată, este una proastă. Constat că s-a trezit liberalismul în cei de la ALDE și admit că ceea ce spune PNL de câteva luni bune, că regimul fiscal offshore să fie diferit față de cel onshore, este un lucru bun, ALDE solicitând ca actul normativ să fie modificat de urgență, printr-o ordonanță. Ba mai mult, cei de la ALDE ne spun ca ei nu au știut forma finală a acestei legi și că au fost mințiți de PSD pentru a o vota. Și liderul PSD, Liviu Dragnea, cu câteva zile în urmă, ne-a spus că și PSD dorește ca regimul fiscal offshore să fie diferit față de cel onshore, a admis eroarea cu privire la această lege, și acum la rândul lui dorește să o modifice prin ordonanța de urgență. Dacă și PSD si ALDE ar fi fost de acord mai de mult cu ceea ce noi spunem de luni bune, poate nu ajungeam astăzi aici”, a transmis președintele PNL Mehedinți.

Virgil Popescu îi acuză pe cei de la PSD că au adoptat o lege prin care au fost puse în pericol investițiile din Marea Neagră.

Așa cum am reiterat, cei de la PSD au trecut peste orice argument rațional, i-au sfidat pe parlamentarii Opoziției și au adoptat o lege prin care investițiile din Marea Neagră sunt puse în pericol, cu toate consecințele de securitate națională ce decurg din acest fapt. Liviu Dragnea s-a transformat în negociatorul șef al României pe această temă și și-a dovedit incompetența în domeniu. Cei de la PSD au demonstrat din nou că nu pun pe primul loc interesul național, ci propriile interese și nu țin cont de argumentele raționale, care dacă ar fi fost incluse în lege ar fi însemnat gaz mai ieftin pentru populație și încasări în plus la bugetul de stat. Vreau să le reamintesc celor doi domni că o lege poate fi modificată doar după ce este promulgată de Președinte și cum legea a plecat la promulgare abia luni 16 iulie nu văd cum azi, 17 iulie, Guvernul să poată emite un OUG de modificare. Le solicit celor de la PSD să lase politicianismele, măcar în chestiuni serioase cum este legea offshore și să răspundă sincer la următoarea întrebare: Cum se numește o lege care nu a apucat să fie promulgată, dar pe care o doriți modificată prin OUG?”, a mai transmis vicepreședintele Comisiei de Industrii și Servicii.

Deputatul ALDE, Varujan Vosganian a declarat, luni, că nu a existat dialog între membrii coaliției de guvernare în privința a două proiecte de legi: o inițiativă legislativă a ALDE și proiectul legii off-shore.

Parlamentarul ALDE a anunțat că la ședința Coaliției a cerut explicații și a cerut ca Executivul să modifice de urgență legea offshore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.