Skip to content
Focus Recent

Virgil Popescu, despre legea offshore: Câți bani câștigă statul român

Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore a fost votată luni, 24 septembrie, de senatori. Marți urma să fie discutată în cadrul comisiilor reunite ale Camerei Deputaților, după ce președintele PSD Liviu Dragnea anunța că urmează să fie votată la ședința de plen de miercuri, 26 septembrie.

Între timp, președintele PSD pare că s-a răzgândit. Președintele Comisiei de Servicii și Industrii din Camera Deputaților Iulian Iancu a anunțat că ședința celor trei comisii (Servicii și Industrii, Buget – Finanțe și Administrație Publică) se amână pe săptămâna viitoare, iar cei interesați pot depune amendamente.

Vicepreședintele Comisiei de Industrii și Servicii Virgil Popescu a anunțat că a solicitat ministerului Finanțelor ca pânâ săptămâna viitoare să vină cu o analiză cu impactul bugetar fiscal pe formula de calcul adoptată de colegii senatori.

Am cerut un impact bugetar fiscal pe formula de calcul adoptată de colegii senatori. Din calculele pe care le avem noi, cei de la PNL, statul român câștigă 4 mld de euro din deducerile pe investiții și alte 8 miliarde de euro din redevențe, pe o durată de 2o de ani, pe toată capacitatea – pe un preț al gazului de astăzi. Statul român ar obține un procent rezonabil (de 24%). Se mai câștigă 16% impozitul pe profit și altele. Nu înțeleg de ce s-a răzgândit astăzi domnul Liviu Dragnea. Sper că nu vor face jocuri politice și vor pune interesul național deasupra”, a declarat liderul PNL Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.