Skip to content
Administrație locală Focus Recent Spot

Deputatul PNL Virgil Popescu: Nu există clauză de exclusivitate în contractul cu Mehedinți Gaz

 

Problema racordării la rețeaua de gaze a Severinului are toate șansele să se rezolve ca urmare a prevederilor noii legii a energiei electrice și a gazelor naturale, care a intrat astăzi în vigoare. Vicepreședintele Comisiei pentru Servicii și Industrii, Virgil Popescu, a explicat vineri, într-o conferință de presă la Drobeta-Turnu Severin, care sunt beneficiile acestui act normativ.

Deputatul PNL, Virgil Popescu, a adus mai multe amendamente legii energiei și gazelor naturale. Pentru că i-au fost adresate din partea cetățenilor mai multe întrebări pe această temă, parlamentarul mehedințean a explicat astăzi în ce fel noua lege va avea un impact benefic pentru Drobeta Turnu Severin, dar și pentru celelalte localități care au contract în momentul de față cu Mehedinți Gaz.

„Unul din amendamentele pe care le-am făcut la această lege se referă la faptul că începând cu data intrării în vigoare a acestei legi concendentul serviciului public de alimentare cu gaze naturale al unei unități administrativ teritoriale nu va mai fi Ministerul Energiei, ci unitatea administrativ teritorială. (…) Potrivit legii, în șase luni operatorul Mehedinți Gaz va trebui să vină, să discute, să negocieze cu Primăria Drobeta Turnu Severin, cu Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, CL Șimian, CL Butoiești, Tâmna și Strehaia încheierea unui contract”, a spus liderul liberal.

Cum din 2004 când a semnat contractul de concesiune cu aceste unități administrativ teritoriale Mehedinți Gaz și-a onorat obligațiile într-un procent de 10-15 la sută, este greu de crezut că aceste primării vor mai bate palma pentru viitor cu acest concesionar.

Cel puțin în cazul consilierilor liberali, Virgil Popescu spune că aceștia nu vor mai vota pentru ca această firmă să aibă în continuare contractul de concesiune a distribuției de gaze naturale.

De altfel, în baza acestei legii, unitățile administrativ-teritoriale vor putea să ceare licență de distribuție și furnizare a gazelor naturale, creându-și propriile servicii publice în acest sens ori societăți comerciale.

Mai mult decât atât, în cazul de față, mai spune deputatul Virgil Popescu, nu există o clauză de exclusivitate cu Mehedinți Gaz în contractul încheiat în anul 2004, ceea ce înseamnă că absolut nimic nu le mai ține legate pe primăriile amintite de acest contract.

Președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu, a mai declarat în aceeași conferință de presă, că Mehedinți Gaz este obligată în temeiul acestei legii să onoreze toate cererile de racordare venite din partea severinenilor, în caz contrar această firmă riscând amenzi din partea Autoritatății Naționale pentru Reglementarea în Energie (ANRE).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.