Skip to content
Focus Recent Spot

Sondaj IMAS: PNL, peste PSD în intenția de vot

 

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de IMAS arată o scădere a partidelor coaliției de guvernare PSD-ALDE și o creștere a formațiunilor din opoziție. Conform acestor date, PNL se află pe primul loc în opțiunile de vot ale românilor, cu un procent de 29,2%, cu două procente mai mult decât cercetarea sociologică din decembrie 2017.

În schimb, principalul partid de guvernământ, PSD, a scăzut în opțiunile de vot, având 28,4% (față de 32,4%, cât avea acum jumătate de an). Pe locul al treilea în sondajul IMAS a urcat USR, cu 11,3% (o creștere de aproape 3 procente în 6 luni). Al doilea partid de la guvernare, ALDE, a pierdut 2 procente în jumătate de an, fiind cotat cu 8,6% din intențiile de vot.

Sondajul IMAS de acum aduce în prim-plan noua formațiune a lui Dacian Cioloș. Conform acestui sondaj, Mișcarea România Împreună e cotată cu 8% din intențiile de vot ale românilor. UDMR se menține în marja de vot de 5%.

Cercetarea sociologică IMAS este de tip omnibus și s-a efectuat pe un eșantion de 1200 de persoane, cu vârsta peste 18 ani. Pe categorii de localități, sondajul s-a realizat astfel: rural-45%, oraşe mici-18%, oraşe medii-16%, oraşe mari-22%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.