Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

De la ce a pornit incendiul la transformatorul electric al barajului Porțile de Fier I

 

Pompierii au stabilit că incendiul care a avut loc joi după-amiază la un transformator electric la hidrocentrala Porțile de Fier I a fost provovat de „o defectare pe timpul exploatării”.

La ora 16:41, I.S.U. „Drobeta” al Județului Mehedinți a intervenit cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție și comandă, un autocamion de intervenție, o ambulanță S.M.U.R.D., cinci ofițeri şi 30 de pompieri militari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un transformator la Centrala Hidroelectrică Porțile de Fier I.

La ajungerea echipajelor la locul producerii evenimentului, incendiul se manifesta cu flacără violentă și degajare foarte mare de fum la un transformator de mare capacitate, situat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porțile de Fier I.

Împreună cu personalul de exploatare al Hidroelectrica, echipajele I.S.U. au acționat cu promptitudine pentru limitarea efectelor avariei, nefiind afectată funcționarea Centralei Hidroelectrice Porțile de Fier I.

Au ars circa 6 t de ulei din partea de evacuare a transformatorului, barele capsulate de 15/75 kV din zona părții de evacuare a transformatorului (oale de înaltă tensiune).

„S-au deteriorat instalația fixă de stins incendiu, un întrerupător de 15/75kV, un cablu de 220kV cap terminal, bare capsulate de 15/75 k aflate deasupra oalelor de înaltă tensiune. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de defectare pe timpul exploatării”, precizează Biroul de Presă al ISU Drobeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.