Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent Spot

ATAC DUR LA ADRESA MEHEDINŢI GAZ. Deputatul Virgil Popescu: “Mehedinţi Gaz nu mai are nici o portiţă legală să refuze racordarea la reţeaua de gaze”

 

Deputatul PNL de Mehedinţi, Virgil Popescu, dă o veste bună mehedinţenilor. După ce în cursul zilei de marţi, 10 iulie, preşedintele României a emis decretul de promulgare a modificărilor aduse la Legea 123 a energiei şi gazelor naturale, situaţia s-ar putea îndrepta la Drobeta-Turnu Severin în ceea ce priveşte situaţia racordărilor la reţeaua de gaze. Mai exact, Mehedinţi Gaz nu mai poate refuza să onoreze cererile cetăţenilor care doresc să se racordeze la reţeaua de gaze.  

“Am muncit la această lege în Comisia de Industrii şi Servicii, am depus amendamente şi azi vă pot spune pe scurt că Mehedinţi Gaz nu mai are nici o portiţă legală să refuze racordarea la reţeaua de gaze a severinenilor care doresc acest lucru. De asemenea, în termen de maxim 6 luni îi aşteptăm la Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, pentru a discuta contractul de concesiune, întrucât acesta se transferă de la Ministerul Energiei la UAT Drobeta Turnu Severin”, spune Virgil Popescu, liderul liberal din Mehedinţi.

Textul de lege care arată clar cele afirmate de parlamentarul liberal este următorul:

„Art. 151. – (1) Operatorul de distribuţie sau operatorul de transport şi de sistem nu poate refuza racordarea la sistem şi este obligat să finanţeze lucrările pentru realizarea obiectivelor/conductelor necesare racordării consumatorilor aflaţi în perimetrul sistemului de distribuţie concesionat. Extinderile se realizează în condiţii de eficienţă economică, în conformitate cu reglementările ANRE.”

Art. III. – Pentru contractele de concesiune încheiate înainte de data intrării în vigoare a prezentei legi, calitatea de concedent va fi asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale din unităţile administrativ­teritoriale sau asocieri ale acestora, după caz, prin preluare de la ministerul de resort pentru serviciul public de interes general prevăzut la art. 104 alin. (1), cu excepţia contractelor prevăzute la art. 104 alin. (13) din Legea nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare, astfel cum aceasta a fost modificată şi completată prin prezenta lege, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.