Skip to content
Ediția de astăzi Recent

A fost inaugurat un laborator electric la Liceul de Transporturi Auto

Vineri, 7 februarie 2020, a avut loc inaugurarea unui laborator electric amenajat la Liceul de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin.

Proiectul de responsabilitate socială „Ucenic Electrician”, implementat cu sprijinul Distribuție Oltenia, își propune să acopere numărul tot mai redus de profesioniști în domeniul energetic și să sprijine elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, oferindu-le condițiile propice pentru a face performanță în domeniu.

”Vă felicit pentru această inițiativă și mi-aș dori ca și alți agenți economici din județul nostru să vă urmeze exemplul. În multe sectoare de activitate, forţa de muncă este îmbătrânită şi nu se mai găsesc meseriaşi calificaţi. Şi agenţii economici din Mehedinţi se confruntă cu o diminuare drastică a forţei de muncă specializate, tocmai pentru că nu a existat o corelare între stabilirea cifrelor de şcolarizare şi realitatea de pe piaţa muncii. De aceea, sunt convins că inițiativa dvoastră este un mare câștig pentru comunitatea noastră și un pas important în formarea tinerilor profesioniști de mâine”, a declarat prefectul Cristinel Pavel, prezent la eveniment.

”Alături de prefectul Cristinel Pavel, am participat la inaugurarea unui laborator electric amenajat la Liceul de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin. I-am felicitat pe inițiatori pentru acest proiect care vine în sprijinul elevilor, al viitorilor electricieni pentru că le oferă condițiile necesare de pregătire în această profesie. Este un exemplu care ar trebui urmat și și alte companii private din orașul nostru”, a spus viceprimarul Daniel Cîrjan.

Proiectul „Ucenic Electrician”, implementat cu sprijinul Distribuție Oltenia, își propune să acopere numărul tot mai redus de profesioniști în domeniul energetic și să sprijine elevii care sunt la început de drum în meseria de electrician, oferindu-le condițiile propice pentru a face performanță în domeniu.

Programul pilot “Ucenic Electrician” a debutat în 2016, în parteneriat cu Colegiul Energetic Craiova și Liceul Tehnologic Astra din Pitești, Inspectoratele Școlare Județene Argeș și Dolj și Asociatia ROI, și a continuat, în 2017, cu lansarea celei de-a treia clase cu profil energetic, în cadrul Liceului Energetic Târgu Jiu. În anul 2018 proiectul s-a extins cu încă un județ – Teleorman, iar în anul 2019 județul Mehedinți s-a alăturat echipei extinse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.