Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent Spot

Festivalul Medieval a scos severinenii din casă: Mii de oameni au petrecut trei zile în cetate

 

Între 31 august şi 2 septembrie a avut loc, la Drobeta Turnu Severin, Festivalul Medieval al Cetăţii Severinului. Cele trei zile ale evenimentului au inclus spectacole de muzică medievală, demonstraţii de călărie și tras cu arcul, lupte medievale, reprezentații de teatru, ateliere de pictură special gândite pentru cei mici și un târg de produse tradiționale.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Medieval al Cetăţii Severinului – ediţia a III-a a debutat vineri, 31 august, cu o paradă a participanţilor prin centrul municipiului Turnu Severin. Parada a adus în fața severinenilor și turiștilor sute de cavaleri, domnițe, războinici, dar și jongleri, toboșari sau măscărici care au încântat publicul prezent la eveniment.

Pe parcursul celor trei zile de festival, publicul a asistat la veritabile întreceri cavalereşti, competiţii de tip full-contact, teatru în aer liber, muzică medievală, ateliere de fierărie, încălţăminte, curelărie, crestături în lemn, ţesut la război, crotorie şi broderie, fabricare de zale, ateliere interactive, expoziţii de arme şi armuri.

Vizitatorii au avut ocazia să înveţe chiar în curtea cetăţii dansuri medievale, să discute cu şoimarii despre dresura lor şi istoria folosirii păsărilor la vânătoare şi să participe la demonstraţii de zbor.

De asemenea au avut loc activităţi interactive pentru copii, demonstraţii de mânuire a armelor, demonstraţii de tir cu arcul, jocuri distractive pentru copii şi adulţi.

Teutonii Transilvaniei din Mediaş ne-au purtat în lumea cruciadelor, alături de renumitul ordin german care a poposit în Ţara Bârsei, în veacul al XIII-lea, dar şi în Cetatea Severinului în secolul al XV-lea. Călare pe impresionanţii cai frizieni şi lipitani au deschis parada festivalului, au încântat cu dibăcia lor în jocuri cavalereşti, au învăţat copiii cu tainele echitaţiei şi au pus în scenă spectacole ample din istoria zonei.

Jongleriile cu foc ce au putut fi urmărite sâmbătă, parada cu făclii de vineri seară au constituit toate spectacole foarte apreciate de public, la fel şi cele organizate în diverse locuri din Cetatea Medievală.

A treia ediție a Festivalului Medieval al Cetăţii Severinului s-a încheiat duminică seară.

“Anul acesta, Festivalul Medieval al Cetății Severinului a devenit unul internațional, reunind participanți din Croația, Bulgaria și Serbia.  Au fost peste 15.000 de persoane care au luat parte la evenimente pe parcursul celor 3 zile, dovadă că suntem pe drumul cel bun. Mulțumesc tuturor pentru implicare în acest proiect pe care l-am demarat în 2016 și pe care îl doresc unul de succes pentru Severin”, a declarat Daniel Cîrjan, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Cu fiecare an care trece, festivalul se bucură de tot mai mult succes, cu fiecare ediție apărând tot mai multe surprize și atracții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.