Skip to content
Focus

Guvern PNL: Cine va face parte din echipa Florin Cîțu? Va mai fi ministru din Mehedinți??

Premierul desemnat Florin Cîțu a trecut la formarea noului Guvern, urmând ca vineri, 28 februarie, să fie votată lista în forurile statutare ale PNL, după care să fie depuse la Parlament, împreună cu programul de guvernare, pentru a se stabili programul de audieri și al votului de învestire.

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că, potrivit ultimelor discuții din partid, cel puțin un ministru-cheie din echipa Ludovic Orban va fi înlocuit. Este vorba despre Ion Ștefan, actual ministru interimar al Dezvoltării, pe care Cîțu ar dori să îl schimbe cu Raluca Turcan. Aceasta ar urma, dacă se alege această variantă, să fie propusă vicepremier și ministru al Dezvoltării.

Totodată, la Ministerul Finanțelor, portofoliu ocupat în prezent de Florin Cîțu ar urma să fie desemnat liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ar putea fi schimbat din funcție, după ce l-a iritat pe șeful său, Ludovic Orban, cu subiectul Irina Rimes, ambasador al lui Brâncuși. Însă, aceleași surse susțin că ceilalți miniștri ar urma să rămână neschimbați.

Virgil Popescu se pare că este în continuare favorit să fie propus ca ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, deci Mehedințiul va avea în continuare ministru în Guvernul liberal.

O dovadă în acest sens stă și în pozele oficiale care au apărut pe pagina de Facebook a Guvernului unde președintele PNL Mehedinți apare alături de premierul desemnat Florin Cîțu și de premierul Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.