Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Florin Cîțu: A fost aprobat proiectul de Lege care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat

Prim ministrul Florin Cîțu a anunțat miercuri, 9 iunie, că în ședința de guvern de astăzi am aprobat proiectul de Lege privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare.

Este un proiect de lege care merge în Parlament în procedură de urgență și care elimină cumulul de pensie cu salariul la stat și, în același timp, prevede creșterea opțională a vârstei de pensionare la 70 de ani. Detaliile le va prezenta doamna ministru al muncii, după ce o să fac eu o prezentare scurtă”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a precizat că un alt proiect important pe ordinea de zi astăzi, care a fost aprobat, este proiectul de Ordonanță de urgență pentru completarea Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război.

Este vorba despre 2.521 de persoane, dintre care 2.374 au peste 95 de ani. Acum o lună, din păcate, aveam 2.600 de veterani. Aceste persoane trebuie ajutate și aceste indemnizații și sporuri se vor duce doar către aceste persoane, nu către urmașii lor”, a explicat premierul.

Totodată, a fost adoptat proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea OUG 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

”Despre ce este vorba aici? Este vorba de transferul sumelor care au fost alocate la Măsura 3 către Măsura 2 pentru a merge în continuare cu plata la Măsura 2 până se elucidează problemele pe care le-am avut la măsura trei. Și, nu în ultimul rând, îl avem aici pe domnul ministru Năsui care va intra în detalii și vă va răspunde la întrebări după ce voi termina eu”, a mai explicat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.