Skip to content
Ediția de astăzi

PNL negociază cu ALDE, în vederea fuziunii

Conducerea PNL a stabilit să negocieze cu ALDE, în vederea fuziunii.

Vă pot comunica faptul că s-a stabilit în ședința BPN, componența Comisiei de negociere cu ALDE, în vederea fuziunii. Noi, Partidul Național Liberal, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Acesta este și motivul pentru care începem demersal de dialog politic, aș putea spune, cu ALDE. Comisia de negociere va fi condusă de secretarul general, Dan Vâlceanu și are în componență, alături de secretarul general, pe domnul Rareș Bogdan, pe domnul Iulian Dumitrescu, domnul Toma Petcu, Hubert Thuma și domnul Falcă Gheorghe”, a anunțat purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe.

Liberalii au stabilit și formula politică de împărțire echilibrată a posturilor de prefecți și a pozițiilor de secretari de stat care revin Partidului Național Liberal, ca urmare a algoritmului de prezentare a celor trei partide de guvernământ, în România.

Este un pas pe care am vrut să-l facem acum, după ce, evident, am epuizat prioritatea zero a coaliției de guvernământ, și anume, adoptarea legii bugetului de stat, tocmai pentru a asigura o bună funcționare și o fluidizare a procesului de conducere a Aparatului Public Central de stat și a Administrației publice locale. Acesta este motivul pentru care, astăzi, am decis acest lucru. Vorbim despre o formula de calcul care, în primul rând, ține cont de ponderea fiecărui partid în cadrul coaliției de guvernământ. Pe cale de consecință, Partidului Național Liberal îi revin 18 poziții de prefecți și 33 de poziții de secretari de stat. Pentru Partidul Național Liberal, este vorba, în esență, de o reașezare, aș putea spune, pentru că nu este vorba de o schimbare în temelii, nu este vorba neapărat de noi nominalizări pentru toate aceste poziții, pentru că mulți dintre cei care vor ocupa aceste posturi, deja se regăsesc în funcție, sunt deja la post și nu se pune problema unor noi nominalizări. Celor care, din păcate, vor părăsi aceste poziții, le mulțumim și, cu siguranță, ne vom putea baza pe ei și pe expertiza lor și în viitor, în alte funcții din zona Administrației Publice centrale sau locale. Nu am discutat de nume ci doar de repartizarea acestor funcții, la nivelul organizațiilor politice din județe. Evident că pe lângă acest criteriu care ține buna și corecta reprezentare echilibrată a tuturor partidelor, a contat enorm de mult activitatea celor care până acum au fost în funcție, adică modul în care a fost apreciată performanța lor în aceste funcții, a contat foarte mult mapa profesională a fiecăruia dintre ei și bineînțeles, au contat și negocierile locale ale partidelor de guvernământ, care au stabilit, la nivel local, ocuparea anumitor poziții pentru fiecare”, a mai precizat Ionuț Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.