Skip to content
Ediția de astăzi Recent

A cerut bani pentru o carte de identitate a unui autoturism

Un bărbat este acuzat de trafic de influență, după ce a promis unei persoane că va interveni pentru obținerea cărții de identitate a unui autoturism.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, au prins în flagrant în ziua de 11 septembrie un bărbat, care a pretins și primit suma de 450 lei de la o persoană, în schimbul căreia a promis că va interveni pe lângă funcționarii unei instituții publice din Mehedinți în vederea facilitării identificării și omologării, precum și pentru obținerea cărții de identitate (CIV) a unui autoturism.

Mai exact, în ziua de 28 martie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influență și trafic de influență, fapte săvârșite în legătură cu identificarea și omologarea tehnică a unor autovehicule, precum și obținerea cărții de identitate auto.

Procurorul de caz a delegat ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Mehedinți, iar în baza probatoriului administrat au fost documentate trei infracțiuni de trafic de influență săvârșite de cetățeanul român.

În urma activității de prindere în flagrant, acesta a fost condus la sediul unității de parchet, în cauză fiind dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale, acesta dobândind calitatea de inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor sus-menționate.

Totodată, procurorul de caz a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.