Skip to content
Recent

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de material lemnos

În această perioadă, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au organizat o serie de acțiuni, pe raza județului Mehedinți, pe linia verificării legalității transportului de material lemnos. Astfel, au fost efectuate 58 de controale pe linia legalității transportului de material lemnos, au fost verificate 41 de autoturisme care transportau material lemnos și au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, au fost constatate și 4 infracțiuni.

De exemplu, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o societate cu punct de lucru în orașul Vânju Mare, a expediat din depozitul de material lemnos situat la punctul de lucru cantitatea de 28 metri cubi material lemnos, către un alt depozit din comuna Șimian, aparținând altei societăți, în mod fictiv, prin introducerea de date eronate în sistemul SUMAL 2.0, fără ca transportul să fie efectuat în realitate.

Întreaga cantitate de material lemnos a fost indisponibilizată și lăsată în custodia reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Șimian.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic și transport de material lemnos peste 10 metri cubi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.