Skip to content
Ediția de astăzi

ANAF se reorganizează – Ce se modifică?

Ordonanța de urgență care reglementează reorganizarea ANAF a fost publicată în Monitorul Oficial.

Care sunt principalele modificări operate?

Agenția va fi condusă de un președinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim – ministrului. Și vicepreședinții vor fi numiți tot de premier.

Alte noutăți operate sunt cele privitoare la controale. De exemplu, la orice acțiune de control vor participa minimum 2 inspectori, iar funcțiile publice de inspector general antifraudă, inspector adjunc antifraudă, inspector șef antifraudă se desființează.

Totodată, Ordonanța de urgență prevede, printre altele, reducerea structurii de personal cu peste 2.000 de posturi şi eliminarea a 35 de posturi de conducere.

Ministerul interimar de Finanțe Florin Cîțu a declarat că este un act normativ necesar pentru creșterea eficienței colectării veniturilor la bugetul de stat și pentru combaterea evaziunii fiscale.

Reforma Direcției Generale Antifraudă Fiscală este necesară pentru că, în prezent, ne costă mai mult funcționarea acestei instituții decât veniturile aduse la bugetul de stat. 707 de milioane de lei au fost costurile aferente funcţionării structurii și doar 116 milioane de lei a fost prejudiciul încasat la bugetul de stat, pe baza sesizărilor Direcției”, a mai completat Cîțu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.