Skip to content
Ediția de astăzi Lifestyle Recent

ANALIA SELIS și ”TANGO SIMFONIC” la Palatul Culturii ”Teodor Costescu”

 

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat sâmbătă, 30 noiembrie, Palatul Culturii ”Teodor Costescu”, în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores. Cunoscuta solistă argentiniană propune o abordare autentică a tangoului și a valsurilor argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestră de cameră, bandoneón și voce.

Compozitorul și pianistul Julian Caeiro, o personalitate artistică impresionantă, care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea, a scris orchestrațiile pentru acest proiect.

„Tango Simfonic este un proiect care mi-a îmbogățit viața profesională. Am crezut în acest proiect încă de la început, prima ediție continuând să fie prezentă timp de trei ani pe scene din România și din străinătate, cu săli pline de fiecare dată. Acest proiect m-a pus în legătură cu sute de muzicieni, împărțind cu ei iubirea pentru acest stil de muzică. Aprecierea de care s-a bucurat prima ediție m-a încurajat să o creez și pe următoarea, cu un repertoriu nou. Sunt fericită să continui colaborarea cu Omar Massa, bandoneonul fiind instrumentul caracteristic tangoului argentinian, iar Omar este unul dintre cei mai apreciați bandoneoniști din generația sa, la nivel mondial”, spune Analia Selis.

Repertoriul concertului va include creațiile unor compozitori de tango celebri, precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, dar concertul va aduce pe scenă și tangoul interbelic românesc. Prima ediție a proiectului ”Tango Simfonic” inițiat de Analia Selis s-a derulat între 2015 și 2018 și s-a bucurat de un mare succes pe scenele din România și din străinătate, toate concertele fiind sold-out.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.