Skip to content
Ediția de astăzi

ATENȚIE! Avertizare de cod galben de furtună pentru Mehedinți

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de vijelii și vânt puternic, pentru județul Mehedinți, care intră în vigoare miercuri, 12 mai, de la ora 16.00 și expiră joi, 13 mai, la ora 10.00.

În intervalul menționat fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Totodată, meteorologii au emis o avertizare meteo pentru toată țara care intră în vigoare miercuri, la ora 16.00, și expiră vineri la ora 21.00.

În intervalul menționat vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.