Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Bilanțul activității Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, pentru anul 2021

Astăzi, 26 ianuarie, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, în sala mare a Instituției Prefectului. Primul punct de pe ordinea de zi a fost prezentat de prefectul Cristinel Pavel, care a făcut o informare despre bilanțul activității CJSU, în anul 2021.
„Doresc să adresez mulţumirile mele tuturor instituţiilor componente ale CJSU şi celor cu care am colaborat pentru sprijinul acordat pe parcursul derulării evenimentelor, pentru promptitudinea şi profesionalismul cu care s-a acţionat ca răspuns la hotărârile şi măsurile adoptate de CJSU în sprijinul comunităţilor locale, precum şi mass-mediei pentru informarea eficientă şi corectă a populaţiei”, a spus prefectul Cristinel Pavel
Conform bilanțului CJSU Mehedinți, pentru anul 2021, o provocare deosebită a fost gestionarea situațiilor de urgență generate de incendiile de vegetație uscată. Astfel, au fost înregistrate 1.124 de incendii de vegetație uscată la nivelul întregului județ. Totodată, pe parcursul anului precedent, s-au înregistrat 7 focare de pestă porcină africană, pentru care s-au convocat 7 şedinţe extraordinare cu scopul aprobării planurilor de măsuri privind prevenirea şi combaterea răspândirii virusului (4 focare în gospodării cetățenești, 3 focare în fondurile de vânătoare).
De asemenea, ca urmare a manifestării virusului SARS COV-2, la nivelul județului Mehedinți, au fost înregistrate 10.820 persoane izolate (infectate cu virusul SARS COV-2), 7.521 persoane carantinate (contacți ai persoanelor confirmate) și 656 persoane decedate în urma infectării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.