Skip to content
Administrație locală Recent

Candidatul PNL la primăria Șimian a fost găsit incompatibil de ANI

Fostul candidat liberal la primăria Șimian, Emilian Vîlcu, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Inspectorii de integritate au descoperit că în perioada deținerii funcției publice de conducere de inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți, Vîlcu a candidat la alegerile locale din data de 11 iunie 2017 pentru funcția de primar al comunei Șimian, Județul Mehedinți, încălcând astfel dispozițiile art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999, în vigoare la data evaluării.

Ce prevede legea? ”Art. 34, alin. (3) din Legea nr. 188/1999, potrivit căruia„(3) Înalţii funcţionari publici şi funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu”;

ANI anunță că acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.