Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Cei peste 1.700 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor afla luni în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repartizare computerizată

Luni, 9 iulie, vor fi afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat, potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).
În perioada 10 – 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în 7 septembrie.

Rezultatele examenului de Evaluare Naţională 2018 au fost anunţate în 23 iunie şi arată că 65,31% dintre elevii care au susţinut examenul au reuşit să obţină medii mai mari sau egale cu 5. În judeţul Mehedinţi, au participat la examen 1.747 de elevi din cei 1.959 de elevi care aveau situaţia încheiată la finalul anului şcolar. Trei elevi de la Colegiul Naţional Traian din municipiul Drobeta Turnu Severin au pomovat Evaluarea Naţională cu media 10. Tot de la Traian este şi eleva care s-a clasat pe locul IV, cu media 9,90.

Cu aceeaşi medie a trecut examenul şi o elevă a Colegiului Naţional Gheorghe Ţiţeica.
La polul opus sunt trei elevi care au obţinut nota 1 la ambele probe. Aceştia sunt elevi la şcolile din Iloviţa, Isverna şi Corcova. Un alt elev de la Salcia a obţinut nota 1 la proba de limba şi literatura română, dar a pierdut curajul între timp şi la matematică nu s-a mai prezentat. De altfel, cei mai mulţi elevi care nu s-au prezentat la examen sunt din mediul rural. Note peste 5 sunt 1.141.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.