Skip to content
Ediția de astăzi Social

Compensarea facturilor la energie. Virgil Popescu: Vor beneficia peste 5 milioane de gospodării

Ministrul mehedințean al Energiei Virgil Popescu a anunțat din nou, luni 27 septembrie, că de măsura de compensare a facturilor la energie vor beneficia peste 5 milioane de gospodării, deci aproximativ 13 milioane de români.

Subvenția va fi direct în factură.

Întrebat dacă Ministerul Energiei a calculat câți oameni vor beneficia de compensarea facturilor, Virgil Popescu a explicat: „V-am spus că 5.000.172, dacă îmi aduc bine aminte, de gospodării dintr-un total de 8 milioane. Dacă înmulțim cu media pe care o avem de la Ministerul Muncii, 2,5 persoane care locuiesc într-o locuință, asta înseamnă 13 milioane de români”.

„Regularizarea va fi la cinci luni de zile. Fiecare cred că poate să își gestioneze acest consum. Vrem să dăm drumul cât mai repede la acest lucru, vrem să fie cât mai simplu, să nu punem niciun om pe drumuri, să nici nu plimbăm oamenii pe la diverse autorități și nici banii între diverse autorități, iar discountul, compensarea, subvenția, cum vrem să îi spunem, să fie direct în factură, iar furnizorul să o recupereze prin deducere din taxele și impozitele pe care le plătește”, a adăugat oficialul.

Declarațiile au fost făcute în urma audierilor la care a participat la comisia de anchetă parlamentară pentru a determina cauzele creșterii prețurilor.

Virgil Popescu a explicat că liberalizarea pieței la energie și gaze naturale nu are legătură cu aceste majorări. Totodată, a dat asigurări că țara noastră are stocat suficient gaz natural pentru această iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.