Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Continuă acţiunile de prevenire şi limitare a infectării cu SARS-COV 2

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi a transmis joi, 8 aprilie, că în ultimele 24 de ore, polițiștii au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Astfel, în cadrul acestor acțiuni, au fost derulate activități de verificare atât în mediul urban, cât și rural, fiind verificate 900 de persoane și controlate peste 45 de societăți comerciale.

„Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 9.500 de lei.
În trafic, au fost verificate peste 100 de mijloace de transport persoane.”

Este interzisă circulația persoanelor, în intervalul 22 – 05, cu câteva excepții:
– deplasarea în interes profesional, între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
– deplasarea pentru asistență profesională care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în interes profesional sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere.

Totodată, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

„Facem precizarea că evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt intezise.
Recomandăm tuturor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri !”, conform comunicatului emis de către IPJ Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.