Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Controale în Mehedinți pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus

Polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă regulile împotriva răspândirii noului coronavirus.
În ultimele 24 de ore au fost verificate aproximativ 180 de persoane și peste 45 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale, dintre care 25 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 2.400 lei. De asemenea, au fost verificate peste 25 de mijloace transport în comun.
Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, specialiștii Inspecției de Prevenire au desfășurat patru acțiuni de control, fiind vizate două unități de învățământ și două obiective SEVESO. În urma verificărilor efectuate, a fost aplicat un avertisment pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19). Totodată, pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la obiectivele controlate. De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 8 misiuni, dintre care 7 pentru decontaminarea a 9 ambulanțe SAJ și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), o intervenție fiind pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.
Poliția Locală a făcut verificări la 95 de persoane din 58 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 2 persoane cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.
Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 7 octombrie 2020, este următoarea:
– 193 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1.499 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (37 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 67 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI
– 70 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 80 persoane decedate.
În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces la o persoană de sex F, vârsta 97 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 24.09.2020. În data de 06.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: hipertensiune arterial grad III, fibrilație atrială cronică, insuficiență cardiac clasa III NYHA, accident vascular cerebral sechelar, sindrom de involuție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.