Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, în Mehedinți. 3 localități au depășit pragul de 3 la mia de locuitori

Din cauza creșterii alarmante de cazuri de COVID-19, 3 localități din Mehedinți au depășit rata incidenței cumulative de 3 la mia de locuitori. Nici municipiul Drobeta-Turnu-Severin nu se află foarte departe, în prezent, având rata incidenței cumulative a COVID-19 de 2,21 la 1.000 de locuitori. 

Asistăm în ultimele zile la o creștere bruscă a cazurilor de COVID-19, în județul nostru, creștere explicată prin numărul mic de persoane vaccinate, dar și din cauza nerespectării măsurilor impuse de către o parte a populației. Așa se face că rata de infectare, în județul nostru, a ajuns în momentul de față la o valoare de 1,54 la mia de locuitori, iar în 3 localități din județ, aceasta a depășit pragul de 3 la mia de locuitori, este vorba de Obârșia de Câmp, Breznița-Motru și Pădina.”, a declarat Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți

Totodată, prefectul mehedințean face apel la cetățeni să se vaccineze împotriva COVID-19 și să respecte regulile impuse de actualul context epidemiologic, pentru a putea trece cu bine pandemia. 

„Cetățenii trebuie să înțeleagă că trebuie să fim parteneri în această luptă și că trebuie să respecte regulile, nu de teama unor amenzi, și pentru că doar împreună putem trece cu bine peste acel val 4 al pandemiei de coronavirus.”, a transmis Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți

Astăzi, 22 septembrie, la nivelul județului Mehedinți, au fost confirmate aproximativ 100 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. În același interval de timp, a fost înregistrat și un deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.