Skip to content
Recent Social

Curs valutar care provoacă panică: Euro a depășit 4,75 lei

Cursul de schimb leu/euro a atins miercuri, 23 ianuarie, un nou maxim istoric, de 4,7569 lei, ca urmare a unei creşteri de 0,91% faţă de marţi, 22 ianuarie, arată datele afişate de Banca Naţională a României.

Miercuri dimineață euro se vindea cu până la 4,83 lei la unele bănci comerciale din România, iar, pe piaţa interbancară, a depăşit pragul de 4,77 lei.

În acest context, senatorul liberal Florin Cîțu susține că este vorba de premeditare la mijloc.

Criza valutară este premeditată! Ținta- REZERVA VALUTARĂ a României. PSD+ALDE pe de-o parte strigă că piețele sunt manipulate, iar pe de altă parte strigă că BNR TREBUIE să INTERVINĂ să VÂNDĂ aurul, să VÂNDĂ euro din REZERVĂ și să MANIPULEZE cursul valutar. Nu vi se pare suspect? Opțiunile pentru România în ceea ce privește criza valutara.

Ce poate face BNR:

  • leul se depreciază și nu intervine nimeni.
  • BNR intervine și vinde euro din rezerva valutară. Implicit cresc dobânzile și taxa pe care trebuie să o plătească băncile. Dobânzi mari, sistem bancar pe butuci- CRIZĂ ECONOMICĂ într-o lună.
  • BNR intervine și vinde euro din rezerva valutară, dar sterilizează intervențiile (pune lei în piață în schimbul obligațiunilor). În această situație deprecierea se oprește, dobânzile cresc dar nu foarte mult DAR ROMÂNIA PIERDE REZERVA VALUTARĂ fără șanse să oprească hemoragia.

Acum este clar de ce asistăm la aceste intoxicări în ultima perioadă? Dobânzile trebuie să rămână jos pentru ca România să vândă cât mai mult din rezervă. Volume mari = prețuri mai mici.

BNR rămâne cu singura opțiune, intervine, sterilizează și VINDE REZERVA VALUTARĂ.

Cei care au premeditat această criza, PSD+ALDE, știu clar unde vor să ducă România. Vor să forțeze România să vândă aurul ieftin.

Iar cumpărătorii aurului.. aceștia deja sunt pregătiți și așteaptă. Cumpărătorii rezervei valutare sunt cei care forțează deprecierea în acest moment. Este clar o problemă de securitate națională. PSD+ALDE duc România într-o criză valutară, recesiune, fără armată puternică (nu au cheltuit 2% din PIB nici în 2018) și fără rezervă valutară. Dragnea a primit acest plan de la un grup de 5 persoane (demnitari și persoane fizice). Revin!”, a explicat senatorul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.