Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Dana Gârbovan demisionează din magistratură

 

Judecătorul Dana Gârbovan, propusă de premierul Viorica Dăncilă pentru postul de ministru al Justiţiei, demisionează din magistratură.

„Azi, 26 august 2019, la ora 9.00, am inregistrat la Sectia pentru judecatori a CSM solicitarea de a se lua act de demisia mea din magistratura”, a anunţat Dana Gârbovan pe pagina sa de Facebook.

Ea precizează că, în toată activitatea sa de judecător, a spus ceea ce a crezut şi a crezut în ceea ce spune, „chiar dacă nu era pe placul unei majorităţi de moment”.

„Odata ce am acceptat de principiu propunerea de a conduce Ministerul Justitiei, mi se pare firesc sa imi dau demisia din magistratura, pentru ca procedura efectiva de numire sa poata fi initiata”, încheie Gârbovan, preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.

 Viorica Dăncilă este aşteptată să trimită, astăzi, propunerile de remaniere preşedintelui Klaus Iohannis. Ea a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, nominalizările de miniştri şi a spus că luni îi va trimite preşedintelui solicitările în acest sens. Propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

Dana Gârbovan a anunţat că a acceptat de principiu propunerea de a fi ministru al Justiţiei, cu condiţia de a-i fi asigurată independenţa deplină şi ca preşedintele Klaus Iohannis să fie de acord de principiu.

Dana Gârbovan a anunţat, duminică, într-o postare pe Facebook, 12 obiective pe care le are dacă va fi numită în Guvern, între care combaterea corupţiei, precizând însă că lupta împotriva corupţiei nu trebuie transfomată în ideologie, sub umbrela căreia să fie permise derapaje sau abuzuri. Gârbovan scrie şi despre relaţia cu Comisia Europeană, în care îşi doreşte un dialog, pentru că o recomandare trebuie să aibă în spate o bază factuală corectă şi completă, altfel concluziile pot fi eronate. Între obiectivele ei se numără şi problema arhivei SIPA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.