Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Distribuție Oltenia explică care sunt efectele fenomenului de consum fraudulos de energie electrică

Fenomenul de consum fraudulos afecteaza toti consumatorii, inclusiv pe cei care nu sustrag energie electrică. Acest fenomen pune în pericol atât vieți omenești, cât și integritatea bunurilor materiale și a rețelelor electrice, avertizează Distribuție Oltenia.

Orice intervenție neautorizată în rețeaua de distribuție a energiei electrice poate avea consecințe, care afectează starea tehnică a instalațiilor, inclusiv pentru consumatorii de bună credință. Acestea pot duce la defectarea instalațiilor de distribuție a energiei electrice, imposibilitatea utilizării aparatelor electrice la capacitate normală din cauza nivelului scăzut al tensiunii,  fluctuații de tensiune care pot duce la arderea electrocasnicelor, întreruperea alimentării cu energie electrică, incendii generate de improvizațiile utilizate, electrocutare.

“Fiecare consumator are obligația să verifice periodic funcționarea grupului de măsurare a energiei electrice și să informeze de urgență operatorul de distribuție, în cazul în care se observă orice nereguli privind funcționarea acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al CEZ Distribuție.

Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. În situația în care o persoană execută sau folosește instalații clandestine pentru a se racorda în mod direct la rețea sau pentru a ocoli contorul, aceasta trebuie prezentată organelor de urmărire penală competente care vor lua măsurile care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.