Skip to content
Ediția de astăzi Recent

DSP Mehedinți derulează campania „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi, în parteneriat cu mass media locală, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională și Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin secţia Psihiatrie, organizează în luna ianuarie campania cu tema “Sănătate mintală”.

Scopul campaniei îl reprezintă creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației generale și a profesioniștilor din asistența medicală primară privind problematica sănătății mintale.

Grupurile țintă ale campaniei sunt populația generală și profesioniștii din asistența medicală primară, iar  sloganul campaniei este „Împreună pentru sănătatea mintală! Să înlăturăm stigmatul bolilor mintale!”.

”Sănătatea mintală reprezintă o componentă fundamentală a sănătăţii individuale și a „stării de bine”, descriind nu numai absența bolii, ci și capacitatea unui individ de a se integra cu succes în viața familială, socială și profesională”, spun reprezentanții DSP Mehedinți.

În județul Mehedinți, în trimestrul III al anului 2019, erau înregistrați cu boli psihice 1816 persoane și 180 cu Maladia Alzheimer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.